Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 10 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1447,37+4,85%

Вчора індекс Української біржі додав ще 1,0%. Можливо у вчорашньому рості, було закладено і ріст святкового дня, коли на Українській біржі торгів не було. Технічна картина індикатору УБ, тепер, як і раніше, -  це продовження переконливого росту на середньостроковому інтервалі і, навіть, його прискорення.

 З п’яти індексних акцій Української біржі підросли в ціні всі три, які торгувались. По двом індексним паперам: «Мотор Січ» та «Донбасенерго» торгів на ринку заявок УБ не було. Найбільше додали в ціні індексні акції «Центренерго» (2,0%), перейшовши рубіж 13,0 грн. за акцію. Ціни акцій Райффайзен банк Аваль та «Укрнафти» цього вівторка підросли незначно, відповідно, на 0,2% та 0,4%.

 Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ в перший після святковий день суттєво зросли в порівнянні з періодом між святами, хоча і не досягли своїх середньоденних за останні півроку, рік та два. Більша частина вчорашніх обсягів торгів індексними акціями біржі прийшлась на торги акціями Райффайзен банк Аваль. З неіндексних акцій доволі суттєві обсяги торгів на ринку заявок Української біржі, на рівні індексних акцій, були з акціями Миронівського хлібопродукту та «Турбоатому».

 Світові ринки акцій. Про світові фондові ринки згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними добре корелює і місцевий український ринок акцій.

 Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав ще 0,4% після росту двох попередніх торгових днів, і оновив свій максимум з серпня 2015 року. Широкий фондовий індекс США S&P 500  зріс ще на 0,1% також після росту двох попередніх торгових днів, і оновив свій історичний максимум. «Історики» говорять, що це найкращий початок для індикатору S&P 500  з 1987 року (тобто за 30 років). За шість торгових днів індекс S&P 500  вже додав 2,7%. Також, зрісши, оновили історичні максимуми два інших відомих фондових індекси США: Dow Jones industrial average та Nasdaq composite. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього вівторка втратив незначну 0,1%.

 Цього тижня в США будуть опубліковані перші звіти крупних корпорацій США за 4-ий квартал минулого року. Фінансові компанії: найбільша світова КУА BlackRock, та одні з найбільших банків США, J.P. Morgan Chase та Wells Fargo опублікують свої звіти вже за пару днів. Аналітики готуються оцінювати позитивний ефект для корпоративних прибутків від зменшення ставки податку на прибуток для кожної з компаній США, на основі нового податкового законодавства в країні, яке почне діяти з 2018. Ефект може бути досить різним, враховуючи, що частина бізнесу багатьох американських корпорацій знаходиться за кордоном США, де вони також сплачують податки.

 На поведінку місцевих українських емітентів, також буде мати дуже значний вплив інформація про прибуток за повний 2017 рік та 4-и квартал 2017. Вона почне надходити з початком публікації інформації до загальних зборів акціонерів через півтора місяця, а для банків раніше, у складі зведеної інформації по банкам України.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються, але торгуються в «червоному». Ф’ючерси на європейські фондові індекси – торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи, дуже слабко знизяться. Сьогодні зранку індекс MSCI EM, втрачає від свого по строку більш, ніж п’ятирічного піку, ще 0,3%. Інвестори звертають увагу на ріст дохідностей державних облігацій США, що негативно для цін акцій. Дохідність 10-и річних державних бондів США перейшла відмітку у 2,5%, дохідності якої не бачили з березня 2017.

 На цьому суперечливому фоні, в цілому оптимізму, але при паузі в рості на світових ринках акцій, яка буцімто намічається сьогодні, варто очікувати, з приблизно рівною ймовірністю, як позитивних торгів, так і слабко негативних торгів цієї середи на Українській біржі.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 10 января 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду