Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 17 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1487,97-0,17%

Вчора на Українській біржі продовжилась невелика корекція, що природно після буквально цінового «злету» на УБ на початку року (+11% по індексу цієї біржі). Вчора індекс Української біржі втратив 1%. Це необхідна перерва в рості, коли одні учасники ринку трохи фіксують свої прибутки, інші – звикають до нових істотно вищих цінових рівнів.

Знизились в ціні чотири з п’яти індексних акцій Української біржі; ціна акцій «Мотор Січі», як і попереднього дня, практично не змінилась, підрісши на 0,05%. Найбільші цінові втрати мали цього вівторка з індексних акцій УБ, понесли папери «Укрнафти» (-1,8%). Акції Райффайзен банк Аваль втратили 1,4%, практично так само і ціни акцій компаній електричної генерації: «Центренерго» та «Донбасенерго», відповідно, на 1,4% та 1,2%.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі  ще дещо (незначно) знизились, проте помітно перевищили свої середньоденні за останні півроку, рік та два. Звертає на себе увагу вчорашній, помітно підвищений в порівнянні з тривалим часом до того, обсяг торгів на ринку заявок Української біржі  інвестиційними сертифікатами фонду GOLDI, з активами в золоті. Це відбулось на фоні росту вартості його чистих активів, ВЧА, в золоті через певну девальвацію гривні та ослаблення долара США по відношенню до інших твердих валют.

Світові ринки акцій.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав незначну 0,1%. Цьому допомогла певна негативна корекція євро від його трирічного максимуму. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього вівторка зріс на 0,6%.

Особлива увага  була прикута до американських фондових індексів, які за результатами торгової сесії все ж знизились. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора втратив 0,35% від свого історичного максимуму досягнутого минулої п’ятниці. Вузький, консервативний фондовий індекс Dow Jones industrial average закінчив вчорашні торги практично в нулі, просівши на суто символічні 0,04%.

На початку торгової сесії вчора, після вихідних в США, відзначення дня Мартіна Лютера Кінга, фондові індекси США помітно додавали. Фондовий індекс Dow Jones вперше в своїй історії перевищив відмітку у 26000 пунктів, досягши в середині дня позначки у 26086, а індекс S&P 500 вперше перевищив відмітку 2800 пунктів з максимальним значенням в ході торгів цього вівторка 2807. Як видно на графіку індикатору Dow Jones його ріст все більше прискорюється. При позитивному закритті вчора, 1000 пунктів індекс пройшов би уверх за якихось два тижні. Це, якщо сказати чесно, помітно насторожує. Так само, як і ріст інших фондових індексів США. Американські фондові індекси з початку року вже додали близько 4%. Справа в тому, що зараз через значну частку населення цієї країни, які мають збереження в акціях корпорацій США, поведінка фондових ринків за океаном має і зворотній зв'язок з реальною економікою (двадцять-тридцять років назад був лише прямий зв'язок - економіка впливала на значення фондових індексів, а зараз і навпаки). Тож можлива помітна негативна корекція на фондових ринках США, яка колись таки наступить (а ціни акцій на цьому ринку зараз дуже немалі), скоріше за все, матиме і помітний негативний вплив на найбільшу економіку світу. Зниження американської економіки,  чи темпів її росту, матиме негативний вплив і на інші економіки, що явно не бажано. Хорошою новиною в цьому відношенні є відносно помірковані поточні ринкові оцінки європейського ринку акцій.

Приводом для росту на американському ринку акцій на початку торгів послугували позитивна звітність компанії UnitedHealth та відносно позитивна банку Citigroup (ця з певними питаннями) – кращі за очікування аналітиків. Фахівці з ринків акцій очікують досить позитивної корпоративної звітності в США за четвертий квартал минулого року.

З негативних новин - є проблема переведення уряду США на економний режим роботи з початку наступного тижня. (Більшість урядового персоналу буде з дати у лише частково оплачуваних відпустках.) Це матиме місце, якщо до п’ятниці Конгрес США не прийме законодавчого акту по збільшенню фінансування уряду цієї країни. Наразі є пару каменів спотикання на шляху прийняття відповідного документу.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські індекси суттєво зростають, на європейські – знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи будуть торгуватись «в червоному». Зранку індекс MSCI EM втрачає 0,2%, відслідковуючи, як і фондові індекси Європи, негативний результат торгів вчора на фондових ринках США.

Динаміка місцевого українського ринку акцій, починаючи з минулої п’ятниці та початку цього тижня, вказує на певну паузу в рості вітчизняного фондового ринку. Пауза є цілком природною після суттєвого росту, подібного до того який був на Українській біржі початку року. На початку жовтня 2017, наприклад, після того, як індекс УБ зріс більше, ніж на 10%, індикатор Української біржі майже два тижні коливався, зростаючи в один день та знижуючись в інший, поки не відновив своє зростання. Тому, трейдерам на місцевому ринку акцій ці дні треба бути готовими до різного сценарію торгів на УБ. Тим більше, що зовнішні ринки мають сьогодні та мали вчора неоднозначний рух.







·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 17 января 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду