Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 22 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1414,84-0,9%

Минулої п’ятниці вітчизняний ринок акцій продовжив коригуватись донизу після різкого зростання початку року. Досягши піку 12 січня індекс Української біржі  майже рівномірно постійно знижувався, починаючи з минулого понеділка увесь тиждень. Минулої п’ятниці індикатор УБ втратив ще 1,5%.

 Найбільше знизились того дня ціни індексних акцій «Укрнафти» (-7,45%). Ці ж акції найбільше втратили і днем раніше. Другими за величиною зниження були маловпливові (в силу низької ваги в індексі УБ) акції «Донбасенерго» (-2,5%). Третіми за зниженням з індексних паперів минулої п’ятниці, так само, як і минулого четверга, були акції Райффайзен банк Аваль (-1,8%). Індексні акції «Центренерго» в останній робочий день минулого тижня незначно підросли (+0,2%), а «Мотор Січі» - незначно знизились (-0,1%).

 Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі  минулої п’ятниці дуже суттєво знизились в порівнянні з попередньою торговою сесію, проте, залишились десь в два рази більшими за свої середньоденні за останні півроку, рік та два. Найбільші (більше половини обсягів минулої п’ятниці на ринку заявок УБ з індексних акцій Української біржі) були торги того дня акціями «Укрнафти» З не індексних акцій помітні обсяги пройшли на ринку заявок УБ з акціями «Кредобанкку» та, як і днем раніше, з акціями  Крюківського вагонобудівного заводу.

 Світові ринки акцій минулої п’ятниці підростали.

Того дня широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,4% і оновив свій історичний максимум. Цей фондовий індикатор на закритті знову перевищив відмітку 2800 пунктів. Загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 минулої п’ятниці підріс на 0,4%, так само, як і композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM. Останній додав, як і днем раніше, і минулої середи, також 0,4%. Він вже перевищив максимум 2011 року і знаходиться вже зовсім недалеко від свого максимуму початку 2008 року.

 Опубліковані дані по притоку коштів у фонди, які інвестуються в акції, а також настрій окремо інвестиційних керуючих та окремо роздрібних інвесторів.

 Інвестори, які зараз «бояться пропустити» бичачий тренд на ринках акцій, за останні чотири тижні інвестували рекордні кошти у фонди, які переважно інвестують у ринки акцій. Взаємні фонди і фонди ETF відповідної направленості зібрали за чотири тижні 58 млрд. доларів США нових коштів для інвестицій переважно в акцій. Так показало опитування, яке було здійснено банком Bank of America Merrill Lynch минулої середи. Притік коштів за останній тиждень в ці типи фондів склали 23,9 млрд. доларів США, що є сьомим результатом за даними відколи проводяться спостереження. Фонди, зорієнтовані на акції США отримали 6,4 млрд. доларів США за тиждень, фонди Японії - 3,6 млрд., фонди, які орієнтуються на акції країни, які розвиваються отримали 3,5 млрд. доларів США, Європи – 2,2 млрд., фонди орієнтовані на акції США великої капіталізації – найбільше 6,5 млрд. доларів США.

 Тож не дивно, що американські фондові індекси з початку року підросли, більш, ніж на 4%.

 При цьому, як професійні керуючі фондами, так і рядові інвестори демонструють надзвичайний оптимізм.

 Опитування серед професійних керуючих показує, що кількість «биків», тобто тих хто ставить на ріст ринку акцій складає зараз 66,7%, в порівнянні з тими, хто ставить на зниження ринку акцій – 12,7%. Це найвища різниця з квітня 1986 року. Американська асоціація незалежних інвесторів, яка оптує лише рядових інвесторів, дає відповідні показники: 54,1% і 21,4%.

Однак, цікаво, що ряд справжніх професіоналів ставиться зараз до ринку акцій, як і до багатьох інших фінансових ринків, досить скептично. Це не дивно, враховуючи досить високі поточні ринкові фондового ринку США і тільки його.

 Дохідність 10-и річних державні облігацій США минулої п’ятниці досягла рівня 2,64%, найвищого з 2014 року. Дехто вважає, що дохідність цих паперів вище 3% відволіче увагу інвесторів від акцій. Цього року США мають продати в ринок досить велику кількість державних облігацій, щоб знизити баланс ФРС, підвищити базову ставку в США, яка регулюється операціями з державними паперами, та профінансувати деякий додатковий дефіцит бюджету, який виник внаслідок нового податкового законодавства в цій країні.

 З інших новин. Сенат США не зміг минулої п’ятниці прийняти законодавчий акт, який би уникнув переведення уряду США на економний режим фінансування через відсутність виділення додаткових коштів. Сьогодні увечері буде зроблена друга спроба. Таким чином, уряд США з суботи працює в економному режимі.

 В Давосі, Швейцарія відкривається черговий річний форум по обговоренню світових економічних і не тільки проблем. Нас найбільше цікавить з цього результати зустрічі директор-розпорядника МВФ Крістін Лагард та президента України Петра Порошенко, яка запланована в Давосі.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські індекси знижуються; на європейські – переважно зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи мало зміняться і будуть торгуватись різнонаправлено. Зранку індекс MSCI EM, підростає ще на 0,2-0,3%.

На місцевому ринку акцій останній торговий тиждень був увесь негативним. Ці п’ять торгових сесій досить суттєво зрізали ріст індексу Української біржі з початку року, який перевищував 11%. П’ять днів негативних торгів –це забагато. Тож надіємося на позитивний результат торгів на УБ сьогодні.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 22 января 2018
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду