Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 24 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1401,45-0,8%

Вчора індекс Української біржі знизився на мінімальну 0,1%. Індексні акції Райффайзен банк Аваль втратили 1,3%, «Укрнафти» - 0,9%. Акції «Мотор Січі» не торгувались, а ціни акцій двох компаній електричної генерації, які включені до індексного кошику УБ, майже не змінились. Причому, внаслідок різниці в правилах обліку зменшення ціни акцій «Укрнафти» не вплинуло негативно на зміну індексу УБ.

 Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі  знизились в приблизно в два рази в порівнянні з обсягами попередньої торгової сесії. Вчора вони були дещо меншими за свої середньоденні за останні півроку, рік та два. Половину цих обсягів – це були торги акціями Райффайзен банк Аваль. З не індексних акцій УБ на ринку заявок пройшли значні, як для останнього часу, обсяги торгів акціями Миронівського хлібопродукту, менші - обсяги торгів з акціями «Турбоатому». Були помітні обсяги торгів на ринку заявок УБ ОВДП з різними термінами погашення.

 На завтра заплановані збори акціонерів «Укрнафти» зі звітом за 2015 та 2016 роки.

 Світові ринки акцій підростали.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM додав помітні 1,1%. Цей фондовий індикатор знаходиться вже зовсім недалеко від свого максимуму початку 2008 року. Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав, як і загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600, 0,2%. При цьому індекс S&P 500 разом з індексрм Nasdaq оновив свій історичний максимум. Основні три американській фондові індекси з початку року зросли більше, ніж на 6%.

 Є аналітики, які стверджують, що індекс MSCI EM може ще суттєво підрости. При цьому вони посилаються на прогнозовані на 12 міс вперед прибутки цього індексу, Рис. 1, і відносно невисоке значення P/E індексу, а також співвідношення індексу MSCI EM та S&P 500, Рис. 2. Щоправда, додають вони, висока кореляція між індексами MSCI EM та S&P 500 при зниженні американського ринку акцій, досить імовірно, негативно позначиться і на значенні фондового індексу MSCI EM. Тож, на їх думку при інвестуванні в індекс MSCI EM необхідно підстраховуватись. Тут до слова. Індекс Української біржі має дуже високу кореляцію з індексом MSCI EM.

 В США продовжується публікація квартальних звітів на четвертий квартал 2017 року. До цих пір звітність була позитивною і перевищувала очікування аналітиків.

 Продовжуються дискусії і в швейцарському Давосі.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають; на європейські – торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи слабко просядуть. Імовірна причина – посилення євро. Пара євро долар подолала відмітку 1,23. Зранку індекс MSCI EM, після вчорашнього дуже непоганого росту знижується на 0,1-0,2%.

Українській біржі. Дещо більш імовірним видається слабко позитивний результат торгів сьогодні на УБ.


Рис. 1


Рис. 2




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 24 января 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду