Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 29 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1463,1+1,76%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс ще на 1,15%, продовживши свій відскік, який почався днем раніше. Як і минулого четверга, найбільший внесок в ріст індикатору УБ внесли акції «Укрнафти», які того дня додали помітних 5,8%. Їх підтримали також, як і днем раніше, акції «Центренерго», які зросли в цей день на 1,2%. Ціни трьох інших індексних паперів Української біржі в останній робочий день минулого тижня незначно знизились.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі приблизно в півтора рази перевищили свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Не індексні акції УБ на ринку заявок Української біржі, за виключенням акцій «Турбоатому», торгувались слабо. Крім акцій цього емітента з непоганим обсягом угод того дня, минулої п’ятниці на ринку заявок Української біржі пройшли угоди з буквально ще з акціями двох емітентів з зовсім невеликими обсягами торгів. На ринку заявок УБ були помітні обсяги торгів ОВДП з двома термінами погашення: в квітні 2018 та в 2020 році.

Світові ринки акцій.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс ще на 0,8%. Це була одинадцята позитивна торгова сесія для цього індикатору поспіль. Після сильного росту початку цього року фондовий індикатор MSCI EM вже перевищив свої максимальні значення початку 2008 року і зараз знаходиться лише на 5% нижче від свого історичного максимуму 2007 року. Дехто говорить про те, що цього року, чи на початку наступного, індекс MSCI EM може на 20% перевищити свій старий історичний максимум від 2007-ого, при цьому не забуваючи згадувати і про можливі ризики негативної корекції для нього. Причина можливого сильного подальшого росту індексу MSCI EM – ріст прибутків компаній, країн, які розвиваються, на фоні ослаблення долара США та росту цін на сировину. Індекс УБ добре корелює з індексом MSCI EM.

Всі три найбільш відомі фондові індикатори США: S&P 500, Dow Jones, та Nasdaq знову закрились на своїх рекордних відмітках. При цьому широкий індекс S&P 500 додав 1,2%. Причиною цього зростання аналітики називають дуже хороші дані по прибуткам американських корпорацій в четвертому кварталі 2017 і підвищення очікувань по корпоративним прибуткам за перший квартал 2018.

Індекс STOXX 600 додав минулої п’ятниці 0,5%.

З інших фундаментальних новин для світових фінансових ринків. ВВП США в четвертому кварталі 2017 року, перша, попередня версія якого була опублікована минулої п’ятниці, виявився помітно гіршим за останні очікування американських економістів. Ріст показника склав 2,6% в порівнянні з очікуваними 3,0% (квартал до кварталу, скоригований на чинник сезонності в перерахунку на рік). Причому ряд економістів саме в останній місяць підняв очікування до 3,0% і вище. Підставою слугували розрізнені дані по окремим розрізненим показникам найбільшої економіки світу. Однак сильний внутрішній попит в четвертому кварталі минулого року в США був компенсований стрибком імпорту, який у великій мірі компенсував зростаючий попит. Також був меншим за очікування ріст запасів. Ріст ВВП США в третьому кварталі 2017 був 3,2% (в тих же координатах), в другому кварталі 2017 - 3,1%. В 2017 році американська економіка зросла (попередньо) на 2,3% в порівнянні з 1,5% росту в 2016 році. Це гірше за останні прогнози, але вище очікувань МВФ станом на жовтень 2017 року. Той прогноз склав 2,2%. Споживча інфляція в США прискорилась. Базовий індекс особистого споживання, улюблена міра інфляції ФРС, – середнє геометричне індексу споживчих цін по двом корзинам, на початок та кінець періоду, без цін на їжу та паливо, прискорилась в четвертому кварталі до 1,9% в річному вимірі. На цьому фоні дохідність 10-и річних державних цінних паперів США підросла до 2,7%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються і торгуються різнонаправлено; на європейські - підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи зростуть. Зранку індекс MSCI EM, додає ще 0,05%.

Хоча індекс Української біржі минулої п’ятниці та четверга підріс, трейдерам слід враховувати, що цей ріст був забезпечений лише ростом цін двох індексних акцій з п’яти. З цього - в більшій мірі відскоком ціни акцій «Укрнафти» після помітного зниження. Схоже, що цей тренд зростання в такому ж вигляді може продовжитись і сьогодні. Однак, звичайно, можливі варіанти.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 29 января 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду