Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 30 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1480,77+1,21%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 1,8%. Причому, зросли в ціні всі п’ять індексних акцій Української біржі. Акції Райффайзен банк Аваль, «Мотор Січі» та «Центренерго» принесли в ріст індексу найбільше, додавши в своїх цінах відповідно, 2,4% та по 1,7%. Хоча, з індексних паперів Української біржі найбільше зросла ціна «Донбасенерго» - на 3,0%. Однак, в силу невисокої ваги акцій «Донбасенерго» в індексному кошику біржі, цей ріст вплинув на індикатор УБ набагато менше.

Однак, варто було звернути ще на один факт. Березневий ф’ючерс на індекс Української біржі підріс аж на 5,4%. Тепер він на 3,4% вище вчорашнього значення індексу Української біржі на закритті.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі незначно знизились в порівнянні з минулою п’ятницею. Вони залишились суттєво вищими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Примітною була, вперше за багато часу, торгівля на ринку заявок акціями «Азовсталі» - не своїми обсягами, а самим фактом. Ці папери разом з акціями «Турбоатому» та «Укрсоцбанку» - всі з невеликими обсягами торгів склали вчора трійку не індексних акцій, які торгувались на ринку заявок УБ (крім акцій інвестфондів). Традиційно для останнього часу досить помітними на ринку заявок УБ були  обсяги торгів ОВДП з різними термінами погашення.

Світові ринки акцій вчора взяли паузу в рості.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив 0,4%, широкий фондовий індекс США S&P 500 просів на 0,7%, а широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,2%.

Оглядачі винять в негативній корекції ріст відсоткових ставок, а також погляд на можливе зростання інфляції в США та Європі, яка може і далі рухати відсоткові ставки уверх. Дохідність 10-и річних державних облігацій США вчора досягла максимальних значень за 4-и роки, з квітня 2014 і перевищила 2,71%. Наступним рівнем, за яким будуть слідкувати – це рівень 2,8%. Хоча з історичної точки зору – це ще доволі невисока, якщо не сказати, низька дохідність цих паперів. Ряд фахівців говорить про те, що такий рівень ставок та їх повільне зростання не буде перепоною для фондового ринку США (і інших ринків акцій), поки помітно зростають прибутки американських корпорацій та (і компаній за кордоном). А вони таки зростають, як зростають і прогнози по прибуткам на наступні 12 місяців.

Стратеги банку Goldman Sachs (точніше Пітер Опенгеймер, головний стратег по глобальним ринкам) надіслали повідомлення клієнтам, в якому попереджають про високу імовірність негативної корекції на фондовому ринку США в найближчі місяці. Поміж тим, Goldman Sachs поки не бачить початку ведмежого ринку на ринку акцій, а імовірну наступну корекцію вважає дуже тимчасовою. Ця думка не оригінальна. До цього, наприклад, тиждень назад те ж саме говорив стратег Джім Полсон з The Leuthold Group, бувший стратег банку Wells Fargo. Останній, мабуть, найкраще прогнозував рухи фондових індикаторів США в минулому році. Було і ряд інших схожих заяв.

Справа в тому, що індекс S&P 500 має зараз найдовший час руху уверх без негативної корекції на 5% з 1929 року. Технічні і психологічні індикатори вказують на високу локальну перекупленість цього ринку, а ринкові коефіцієнти (і ціни) акцій в США доволі високі. Ринком США, як і основними ринками акцій в світі, останнім часом рухав великий приплив коштів клієнтів, які хочуть встигнути отримати високу дохідність в акціях. Великий приплив клієнтів при високих цінах акцій – це звичайне явище для фондових ринків.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські і на європейські фондові індекси, на відміну від попередніх днів, суттєво знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, на відкритті фондові індекси Європи досить таки помітно просядуть. Зранку індекс MSCI EM, втрачає теж помітних 1,2%. Все це зниження відбувається від історичного максимуму індексу S&P 500 та максимуму індексу MSCI EM з кінця 2007 року, останнього лише на 5% нижчого за історичний максимум цього фондового індикатору.

Незважаючи на вчорашній переконливий ріст цін індексних акцій на УБ, через суттєво негативний зовнішній фон, сьогодні дещо більш імовірною бачиться негативна корекція на Українській біржі. Хоча, - все можливо. Може, буде й по-іншому. Сьогодні на УБ сходяться два протилежних чинника: хороша позитивна динаміка локального ринку акцій в попередні дні та негативний зовнішній фон. А раптом, переможе перший.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 30 января 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду