Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 31 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1490,95+0,69%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 1,2%. Рух фондового індикатору УБ був найбільше зумовлений сильним зростанням ціни акцій «Укрнафти» (+6,3%), яка вчора продовжила відновлюватись після свого великого зниження на минулому тижні. Хоча, ще три індексних папери внесли свій внесок у вчорашній ріст основного місцевого фондового індикатору. Цей внесок, в силу різних правил обліку, розходиться зі вчорашніми змінами в цінах індексних паперів Української біржі, три з яких зросли в ціні, а два – знизились. Крім акцій «Укрнафти», ціни інших індексних акцій змінились незначно в абсолютному вираженні – менш, ніж на 1%. Однак, все ж варто відзначити ріст ціни акцій Райффайзен банк Аваль (+0,9%), які подолали відмітку у 0,30 грн. за акцію.

Березневий ф’ючерс на індекс Української біржі підріс більше за індекс (+2,4%) і склав значимі 1555 пунктів, що суттєво – на 5,0% перевищує саме значення індексу УБ на закритті (1481 пункт).

Вчорашній рух на Українській біржі виявився протилежним до руху на переважній більшості основних світових фондових бірж, що буває не так вже й часто.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі ще незначно знизились. Проте вони залишились суттєво вищими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Ці обсяги були в основному забезпечені торгами акціями «Укрнафти» та Райффайзен банк Аваль. Обсяги торгів на ринку заявок акціями «Азовсталі» набирають обертів. Обсяги торгів акціями «Азовсталі», «Дніпрообленерго», «Турбоатому» та Миронівського хлібопродукту були на рівні торгів індексними паперами УБ. Більшими за обсягами були торги акціями Миронівського хлібопродукту. Також суттєво збільшились торги на ринку заявок Української біржі ОВДП. Особливо великим за обсягами були торги паперами з терміном погашення 11.04.2018.

Світові ринки акцій продовжили свою негативну корекцію.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора знизився на 1,1%, композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив значимих 1,6%, а широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 опустився на 0,9%. Нагадаємо, що зниження відбувалось два останні дні від історичного, близького до історичного, та трирічного максимумів цих індикаторів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси помітно підростають; на європейські – майже всі підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи, крім британського FTSE 100, (в переважній більшості) додадуть. Зранку індекс MSCI EM, переломивши негативний тренд, додає 0,4%.

З фундаментальних новин. Вчора були опубліковані попередні дані по росту ВВП в Єврозоні (ЄЗ19дев’ятнадцяти країнах) і в цілому в Євросоюзі (ЄС28 – двадцяти восьми країнах) в четвертому кварталі 2017 та за весь 2017 рік. Показники і для Єврозони і для ЄС в цілому були близькими і склали: в четвертому кварталі 2017 - 0,6% (квартал до кварталу з урахуванням чинника сезонності – не перераховані на рік) та 2,5% за увесь 2017 рік. Це найкращий річний показник для ЄС за останнє десятиріччя – з 2007 року, коли європейська економіка зросла на 3%. Період з 2007 по 2016 роки був позначений дуже нелегкою боротьбою ЄС з борговою кризою, яка, поміж іншим, негативно впливала і на ріст економіки Євросоюзу. Попередній показник росту ВВП в ЄС вийшов кращим за попередню версію показника росту ВВП в США, опубліковану недавно (нагадаємо 2,3%), та Великобританії (+1,8%).

Як наслідок виходу даних по ВВП в ЄС, курс євро який почав був коригуватись в негативну сторону по відношенню до долара США, помітно підріс - відновився. За виключенням цієї обставини, новина по ВВП ЄС мало вплинула на фінансові ринки, де домінуючим чинником впливу в цей день стала негативна корекція в фондових індексах на фоні росту відсоткових ставок.

Також почалось дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США. Після недавнього грудневого підвищення базової ставки в США, ринки в якості результату цього засідання, не очікують зміни монетарної політики центробанку цієї країни.

Враховуючи, вчорашній ріст індексу УБ всупереч доволі негативній динаміці на світових ринках акцій, цей ріст – відновлення після зниження місцевого фондового індикатору, а також позитивний зовнішній фон на світових ринках акцій, сьогодні варто, скоріше, очікувати росту індексу Української біржі. Звичайно динаміка в різних індексних акціях УБ при цьому може бути різною, і, звичайно сценарій росту не є єдиним можливим, хоча є й помітно більш імовірним.







·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 31 января 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду