Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 12 марта 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1632,91+1,33%

Перед святом та довгими вихідними індекс Української біржі знизився на 0,6%. Три з п’яти індексних паперів біржі того дня втратили в ціні, два – зросли. Найбільшу негативну зміну ціни по цінам закриття мали акції «Укрнафти» (-2,2%) та «Мотор Січі» (-1,8%). Підросли в ціні акції «Донбасенерго» (+1,3%) та Райффайзен банк Аваль (+0,8%).

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі в передсвятковий день, не дивно, що знизились, і були дещо нижчими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Крім індексних на ринку заявок того дня торгували ще акціями десяти емітентів (крім фондів) – що для останніх років немало. Особливо примітними були торги акціями «Миколаївобленерго» - за обсягами на рівні кращих індексних паперів. Також досить помітними були обсяги торгів акціями «Дніпрообленерго», Азовсталі, Авдіївського кокосохіму, Миронівського хлібопродукту. По акціям «Дніпрообленерго» та Авдіївського кокосохіму були зафіксовані біржові курси. Це –відповідно, 361 грн. та 3,62 грн..

Того дня на ринку заявок Української біржі торгів ОВДП не було.

З новин по емітентам. Миронівський хлібопродукт заявив про намір викупити за грошові кошти свої облігації з погашенням в 2020 році на суму 248 млн. доларів США, а також провести переговори з інвесторами стосовно випуску своїх нових боргових паперів. МХП старається підтримувати частку боргів з довгими строками погашення – ні рівні 80%. В минулому році компанія вже провела операцію по заміні частини випуску своїх облігацій 2020 з обсягом випуску 750 млн. доларів США приблизно на ту ж суму, що має намір обміняти чи викупити зараз.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій. І тут варто згадати довгі вихідні. За цей час на ринках відбувся значний рух уверх.

Широкий фондовий індекс США S&P 500, різко підріс на 1,7%. В цілому за три останні торгові сесії індикатор додав 2,2%. Фондовий індекс США Nasdaq закрився на своєму історичному максимумі. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 за три останні торгові сесії приплюсував 1,85%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, за цей період підріс на 1,1%.

До речі, з мінімуму 9 березня 2009 індекс S&P 500 підріс на близько майже неймовірні 300%. Такий ріст за 9 років є дуже незвичайним явищем для США.

Основною новиною цих останніх торгових днів став вихід чергового місячного звіту по праці в США. Звіт, опублікований минулої п’ятниці, вийшов дуже сильним з позицій приросту кількості робочих місць – 313 тис.. Поміж тим ріст середньої заробітної плати в США рік до року склав лише 2,6%. Це менше, ніж прогнозувалось. Факт низького росту заробітної плати дещо дивує економістів, враховуючи великий поточний рівень зайнятості в США. Невисокий приріст заробітної плати зменшив очікування стосовно суттєвого росту рівня інфляції в США принаймні в найближчі місяці.

Президент Трамп таки підписав в минулий четверг указ про імпортне мито на сталь та алюміній – 25% та 10%. Виключення становлять Канада та Мексика, які формують разом з США зону вільної торгівлі.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси на фоні сильного звіту про працю в США непогано підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси додадуть. Зранку індекс MSCI EM підростає на 1,1%.

Сьогодні, на фоні сильного росту на світових фондових ринках, варто, скоріше очікувати зростання і на Українській біржі. Однак, місцевим трейдерам варто бути уважними в зв’язку з періодом виходу оголошень про проведення річних зборів акціонерів з інформацією про фінансові результати емітентів.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 12 марта 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду