Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 17 апреля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1792,93-0,84%

Вчора індекс Української біржі зріс ще на 0,3%. Це був четвертий день зростання цього фондового індикатору поспіль. Зросли в ціні три індексні акції УБ з шести, ціна однієї акції не змінилась, ще однієї - дуже слабко знизилась, і одна акція з індексного кошику Української біржі цього понеділка на Українській біржі не торгувалась. Найбільше зросла минулого дня ціна «індексної» акції Райффайзен банк Аваль, перейшовши через відмітку 0,364 гривні за акцію. Другими за ростом були «індексні» акції «Укрнафти» (+0,8%).

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ, дуже різко знизились, і були на рівні близькому до мінімальних за останні два роки.

Минулої п’ятниці на ринку заявок УБ пройшли торги акціями восьми «не індексних» емітентів. Суттєвий обсяг торгів минулого дня був акціями Миронівського хлібопродукту. Іншим, можливо примітним фактом були торги акціями компанії пивоваріння АнБев, не стільки своїми обсягами, скільки тим, що вони пройшли два дні поспіль.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі вчора теж різко знизились. Торгувались чотири випуски ОВДП з найбільшим обсягом «знаменитими» своєю популярністю на цьому ринку державними паперами з погашенням 11.07.2018. Примітним також було те, що пройшли угоди з паперами з погашенням в 2020 році.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мали і, як правило, мають значний вплив на місцевий український ринок акцій, принаймні на ціни індексних паперів Української біржі та акцій Миронівського хлібопродукту і ще, можливо, Крюківського вагонзаводу. Однак, останнім часом місцевий український ринок акцій ігнорує події на світових фондових ринках. Здається, це не так вже й дивно, враховуючи, що місцевий український ринок акцій все ще дуже дешевий, а світові ринки, м’яко кажучи, не дешеві; фондовий же ринок США - дорогий.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс на 0,8%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,4% від свого локального піку і на фоні локального укріплення євро, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI опустився на 0,6%.

На інвесторів США позитивно подіяло певне полегшення напруги в Сирії, а також хороші результати за перший квартал 2018 одного з провідних банків США Bank of America. Минулої п’ятниці хороші квартальні фінансові результати також опублікували інші провідні банки США: Citigroup, Wells Fargo та J.P. Morgan Chase, «відкривши сезон квартальної звітності». Також хорошими результатами відзначився американський J.B Hunt Transport. Однак, зараз елемент несподіванки в хороших корпоративних прибутках в США зник. Інвестори, як кажуть «підняли планку» для корпоративних прибутків, а поточні ринкові оцінки американських акцій високі. Тож хороші корпоративні прибутки американських корпорацій зараз мають відносно слабкий ефект на поведінку фондового ринку США, а за ним і інших крупних закордонних фондових ринків.

Китайська економіка зросла в першому кварталі на 6,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - більше за очікування економістів (+6,7%). Цільове значення росту економіки Китаю, офіційно заявлене властями країни, – 6,5% на рік. Ріст ВВП Китаю позитивний не тільки для світової економіки в цілому, але й, особливо, для України, оскільки збільшує попит та ціну на українські експортні товари, покращуючи макроекономічні показники України і зменшуючи її борговий тягар.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно підростають (за виключенням британського FTSE 100, який помітно знижується). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси, переважно, несильно підростуть. Зранку індекс MSCI EM втрачає 0,2-0,3%.

Сьогодні зовнішній фон для місцевого ринку акцій більше позитивний. Хоча, як згадувалось вище, зараз місцевий український ринок акцій по більшій мірі ігнорує зовнішні чинники. Повторимось, учасники ж місцевого українського ринку акцій грають на підвищення на фоні поточних низьких ринкових оцінок акцій місцевих емітентів і високих оцінок зарубіжних фондових ринків. Однак, знову ж повторимо вчорашню тезу, ціни акцій зазвичай при середньостроковому рості не зростають кожного дня. Є і негативні паузи. Індекс Української біржі зростав вже чотири торгових сесії підряд. Тому, зберігаючи позитивний настрой на середньостроковому інтервалі, не слід забувати і про те, що сьогодні чи найближчими днями, на УБ може бути денна чи дводенна невелика негативна корекція.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 17 апреля 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду