Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 17 июля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1602,79+0,65%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на помітні 0,9%, відображаючи, скоріше, ціновий рух акцій у минулу п’ятницю, а індекс ПФТС додав 0,3%. Зміна цін «індексних» паперів цього понеділка і самі ціни акцій за результатами торгів на біржі ПФТС станом на вчора представлені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс 16.07.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

14,7

1,9%

14,5764

0,6%

Райффайзен Банк Аваль

0,29

3,6%

0,2869

1,8%

Донбасенерго

24,04

-2,6%

24,04

-2,4%

Вчора на ПФТС торгова активність в сегменті акцій була вищою, ніж у минулому п’ятницю, але помітно нижчою за торгову активність на минулому тижні, коли торги акціями на ПФТС, здавалось, почали набирати обертів.  Вчора обсяг угод по безадресним заявкам на ПФТС з «індексними» акціями Української біржі і біржі ПФТС склав 449 тисяч гривень. Минулої п’ятниці обсяг торгів цими паперами був 358 тисячі гривень, а минулий тиждень середньоденні обсяги торгів були на рівні 607/506 тисячі гривень (акції індексних кошиків відповідно через дріб УБ/ПФТС). В попередні три тижні до минулого, обсяги торгів цими паперами на цьому ринку склали відповідно 392/390 тисячі гривень. Обсяги торгів двома найбільш ліквідними місцевими акціями, «Центренерго» та «Райффайзен банк Аваль» вчора склали 425 тисячі гривень (минулої п’ятниці -  331 тисячу гривень, середнє значення за попередні три тижні до минулого більш «активного» тижня - 368 тисячі гривень в один торговий день). Усереднені середньоденні обсяги торгів «індексними» акціями на Українській біржі по безадресним заявкам в останні два роки складали 780-840 тисяч гривень.

Вчора на фондовій біржі ПФТС також зафіксована одна помітна за обсягом адресна угода з «індексними» акціями «Укрнафти».

Преса пише про те, що контрольний «Донбасенерго» перейшов до нового власника, Максима Єфімова, який більше наближений до сьогоднішньої влади, і в той же час представляє бізнес східного регіону нашої країни.

Через тиждень можна очікувати публікації квартальної звітності місцевих українських емітентів.

Вчора світові фондові індекси мало змінювались, слабко знижуючись.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 просів на 0,1%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,25%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив 0,6%. По суті, вчора світові фондові індикатори знизились на величину, дуже близьку до тої, на яку зросли минулої п’ятниці.

Поки видається, що фондові індекси США, а за ними і Європи в найближчі кілька днів мають ще трохи підрости, незважаючи на свою не дуже впевнену поведінку пару останніх торгових днів. Однак, до цього фондові індикатори США більш тривалий час формували свої дві останні локальні вершини, ніж буде, якщо вони зараз перейдуть до циклічного зниження.

Вчора фондові індекси США рухались під впливом позитивного руху акцій фінансових компаній, в першу чергу банків. На рух акцій цього сектору мала позитивний вплив звітність одного з найбільших банків США, Bank of America за другий квартал 2018. Чистий прибуток та доходи банку перевершили очікування аналітиків (традиційно занижених перед початком звітності). На сьогодні відзвітувало за другий квартал 2018 5,7% компаній США, акції, яких входять до індексу S&P 500. Ріст їх прибутків, зважених на вагу компаній, склав рік до року 20,1% (другий квартал 2018 в порівнянні з другим кварталом 2017). В цілому по індексній акції S&P 500 аналітикам очікується ріст 20% в цьому кварталі рік до року, а насправді і вище, враховуючи традиційне заниження «планки» росту безпосередньо перед початком публікації звітності.

Однак, вчора ріст цін акцій фінансового сектору США був компенсований зниженням цін акцій енергетичних компаній країни на фоні зниження цін на нафту.

Ріст роздрібних продажів в США в червні склав солідні 0,5% в порівнянні з травнем 2018, в лінії з очікуваннями аналітиків. Ріст роздрібних продажів в США склав 6,6% в порівнянні з червнем минулого року та 4,5% в другому кварталі 2018 в порівнянні з другим кварталом 2017 (4% в першому кварталі 2018). Роздрібні продажі є одним з рушійних чинників зміни ВВП країни. Щоправда, тут слід враховувати (якщо казати про реальний ВВП, а не номінальний) певне зростання інфляції в США, яка в якійсь мірі нівелює в реальних термінах номінальний ріст продажів. Ріст економіки США помітно сприяє і росту світової економіки.

Сьогодні учасники фінансового ринку США та й ряду інших крупних фінансового ринку очікують традиційного дводенного виступу керівника Федеральної резервної системи, центрального банку США, перед представниками двох палат Конгресу США та його відповідей на запитання законодавців цієї країни.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси переважно слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси мало зміняться і будуть торгуватись змішано, та все ж більше в «червоному». Зранку фондовий індекс MSCI EM, знижується на 0,3%.

Сьогодні таким зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій – змішаний, дещо більше негативний. Поки звітності місцевих українських емітентів, акції яких торгуються за другий квартал у учасників місцевого ринку акцій 2018 немає, як і немає значимих для емітентів новин, крім згаданої вище новини стосовно зміни основного власника «Донбасенерго». На цьому фоні, імовірно очікувати в середньому слабкої динаміки цін місцевих «індексних» акцій сьогодні.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 17 июля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду