Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 17:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 25 сентября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1634,21+0,47%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,7%, а значення індексу ПФТС за підсумками торгів не змінилось. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами  торгів акціями цього понеділка на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 24.09.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

14,60

0,5%

14,6129

1,1%

Райффайзен Банк Аваль

0,3243

0,5%

0,3234

0,3%

Донбасенерго

25,25

-9,1%

25,25

-8,8%

Вчора обсяг торгів по безадресним заявкам «індексними» акціями бірж УБ та ПФТС на біржі ПФТС відновився і склав 727 тисячі гривень, а кількість «індексних» паперів з якими були торги підросла з двох до трьох.

Вчора на біржі ПФТС крім того була зафіксована ще одна невелика угода по безадресній заявці з акціями банку «Південний» і зовсім крихітна за обсягом угода по безадресній заявці з акціями Сумського заводу «Насосенергомаш».

Світові фондові ринки.

 Вчора видався негативний торговий день.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 «просів» на 0,35%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM знизився на 0,9%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси мало змінюються - більше знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX дуже слабко підросте. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 0,2%.

Тема торгівельних відносин США та Китаю лишається в центрі уваги учасників фінансових ринків. До неї додались політичні події у Вашингтоні та все сильніше звучить тема проміжних виборів в Конгрес США, які відбудуться в листопаді цього року. Значущою для фінансових ринків зараз є тема зростання інфляції в США, а тепер вже й в Європі, і, відповідно, майбутньої політики центробанків, вищі відсоткові ставки.

Вчора президент ЄЦБ попередив про наступне зростання інфляції в Єврозоні через зменшення рівня безробіття в ЄС. Після його виступу дещо зросли курс євро та дохідність облігацій Німеччини.

ФРС цього сьогодні та завтра проведе чергове дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам. Учасники фінансових ринків та оглядачі практично переконані у тому, що в середу Комітет за результатами засідання оголосить про підвищення базової ставки в США на 0,25% до діапазону 2,0-2,25%. Дохідність державних облігацій США на цьому фоні вчора продовжили зростати.

Тренд до здорожчання запозичень в розвинутих країнах в чисту негативний для України, оскільки веде до здорожчання нових позичок нашою країною та до гіршого ринку для цих нових позичок – потенційно менших обсягів запозичень.

Негативним чинником для України зараз є і подорожчання нафти та газу.

Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні – нейтральний - слабко негативний. Однак, ціни місцевих акцій зараз дуже слабко реагують на новини. Найбільш імовірним сценарієм торгів акціями в Україні на сьогодні видається мала зміна цін місцевих пайових цінних паперів.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 25 сентября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду