Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 17:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 25 октября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1724,620%

Вчора індекс Української біржі майже не змінився, додавши суто символічних 0,04%. Незначно додав вчора і індекс ПФТС – плюс 0,2%. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями цієї середи на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами вчорашніх торгів наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 24.10.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

17,5

0,5%

17,4508

0,7%

Райффайзен Банк Аваль

0,34

1,8%

0,3368

0,7%

Укрнафта

114,5

0,0%

114,5

0,0%

Вчора обсяг торгів «індексними паперами» українських біржі на біржі ПФТС по безадресним заявкам склав в грошовому вираженні 1 мільйон 88 тисяч гривень. Це помітно вище за середньоденний обсяг торгів «індексними» паперами цих бірж в останні пару місяців. Основну частку в цей обсяг внесли акції «Центренерго», ймовірно, на фоні ще однієї новини від учора про приватизацію цієї компанії.

Крім цих угод, вчора на ПФТС пройшли угоди по безадресним заявкам з акціями Миронівського хлібопродукту та «Індустріалбанку», а також була зафіксована одна адресна угода з акціями «Укргазбанку».

Українські фінансові новини.

Важливо! Фонд держмайна планує розмістити оголошення про прийом заявок на купівлю контрольного пакету «Центренерго» найближчим часом, імовірно 29 жовтня, повідомляють засоби масової інформації з посиланням на главу ФДМУ та свої джерела в уряді.

ПАТ "Укрнафта" збільшила у вересні 2018 року видобуток нафти і конденсату на 19,1% до 118,3 тис. тонн, у січні-вересні - на 3,7% до 1 077,8 тис. тонн. Новина позитивна для «Укрнафти», яка на фоні високих цін на нафту та збільшення видобутку (від слабкої бази порівняння) має в третьому кварталі 2018 року отримати хороший операційний грошовий потік. Фінансові результати ж компанії можуть дещо коригуватись вниз в порівнянні з грошовим потоком за вирахуванням амортизації за рахунок резервування та інших не грошових статей.

Кабінет Міністрів на своєму засіданні вчора очікувано схвалив випуск національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» єврооблігацій на суму до 1 млрд. доларів США. За словами комерційного директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка, в 2019 році компанії буде потрібно погасити близько 15 млрд. гривень боргу. Тож значна частина залучених коштів піде на це погашення, інша – на інвестиції.

Світові фондові ринки.

Для світових фондових ринків ця середа видалась ще одним доволі негативним торговим днем. Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500, як кажуть в таких випадках, просто «обвалився» на значні 3,1%, продовживши свою негативну серію торгових сесій. Це був вже шостий торговий день зниження індексу S&P 500 поспіль. І це вже другий випадок «падіння» індексу S&P 500 за останні тижні. В два дні 10 та 11 жовтня 2018 індикатор вже втрачав значні 3,3% та 2,1%. Після вчорашнього зниження зміна фондових індексів S&P 500 та Dow Jones (втрата останнім вчора склала 608 пунктів) з початку поточного року стала негативною. В жовтні 2018 основні фондові індекси США S&P 500, Dow Jones та Nasdaq втратили відповідно 8,9%, 7,1% та 11,7%. Від недавнього історичного максимуму досягнутого 20 вересня поточного року індекс S&P 500 втратив 9,4%.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 цієї середи знизився ще на 0,2% після втрати 1,6% днем раніше і оновив свій локальний мінімум - найнижче значення з початку грудня 2016 року.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, минулого дня знизився ще на 0,8% після втрати днем раніше 2,3% і оновив свій локальний мінімум від 11 жовтня 2018, що є одночасно і рівнем квітня 2017.

Основною причиною різкого зниження фондових індексів в США та вже тривалого зниження світових фондових індексів є певний страх інвесторів, викликаний рядом чинників: страх перед зростанням відсоткових ставок, застереження стосовно майбутнього несильного росту прибутків американських корпорацій від поточного рівня, страх, викликаний окремими не дуже позитивними макроекономічними показниками в США (показниками, однак, вторинними, не основними), певними міжнародними подіями.

Тим не менш, значна частина фахівців по фондовому ринку США вважає зниження фондових індексів США та в світі тимчасовим явищем і очікує зростання фондових індексів в наступному році.

Ньюсмейкером вчора виступила і пара євро долар, яка вчора опускалась нижче відмітки 1,14. Це не дивно на фоні розпродажів акцій. Однак в цьому русі і в укріпленні долара є і інші значимі чинники. Новина дещо неприємна для України, більша частина боргу якої деномінована в доларах США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно зростають, а на європейські – не радикально, але дещо знижуються. Причина сьогоднішньої різної динаміки ф’ючерсів в Європі та США, як і вчора, – значне розходження у вчорашніх результатах торгів акціями в цих регіонах. Європейські акції сьогодні будуть зранку «доганяти» значне вчорашнє зниження на фондових біржах США, якого учасники європейського ринку акцій не застали. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX дещо втратить. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 1,3%, так само «доганяючи» американський фондовий ринок.

Сьогодні дуже ймовірно очікувати спроб від впливових учасників фондового ринку США дещо «вирівняти» фондові індекси США, зігравши на підвищення. Щоправда, недавні 11 жовтня цього року аналогічні спроби під тиском крупних продажів потерпіли невдачу, а успіх прийшов днем пізніше -12 жовтня в п’ятницю та наступного вівторка, 16 жовтня, коли був зафіксований ріст індексу S&P 500  відповідно на 1,4% та 2,15%.

На цьому негативному зовнішньому фоні можна було за звичайних обставин очікувати негативної корекції і на місцевому українському ринку акцій. Та очікування приватизації «Центренерго», позитивної квартальної звітності місцевих емітентів акцій за третій квартал 2018 року та слабка ліквідність місцевого ринку акцій можуть сьогодні повністю нівелювати увесь зовнішній негатив.

сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 25 октября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду