Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 17:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 8 ноября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1786,650%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,4% після свого росту за результатами попередньої, позавчорашньої, торгової сесії на 1,5%. Індикатор УБ безперервно зростає вже протягом двох тижнів, з 22 жовтня, більшою частиною торгових днів слабко. Та за цей час двотижневого росту він додав вже 3,5%.

Індекс ПФТС цієї середи додав незначну 0,1% після свого росту за результатами попередніх п’ятьох торгових днів в сумі на 5,5%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами торгової сесії цієї середи наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 07.11.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

17,5

0,5%

17,4757

0,1%

Райффайзен Банк Аваль

0,3436

-0,3%

0,3467

0,6%

Укрнафта

128,5

0,4%

128,5

8,2%

Як видно з Таблиці 1, акції «Донбасенерго», які значно зросли в ціні позавчора та ще днем раніше, вчора ніяк себе не проявили.

Цієї середи обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС суттєво знизився в порівнянні з попереднім торговим днем і склав в грошовому вираженні 623 тисячі гривень. Це дещо нижче за середньоденний обсяг торгів «індексними» акціями по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС за останні три місяці.

Крім згаданих в Таблиці 1 угод, вчора на біржі ПФТС була зафіксована ще лише одна адресна угода з акціями «Райффайзен Банк Аваль» на суму 157 тисяч гривень при ціні акції 0,349 гривень – дещо вище вчорашнього «ринку».

Більше, як то кажуть, сказати про вчорашні торги акціями на ПФТС нічого.

Значимі українські фінансові новини за вчора та сьогодні зранку були відсутні.

Світові фондові ринки.

Американський фондовий ринок вчора святкував успішне завершення проміжних виборів в Конгрес США. Вчора фондовий індекс США S&P 500 «підскочив» на досить таки суттєву 2,1%, продовживши свій рух наверх – відновлення після втрат жовтня. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора додав 0,6% після двох днів зниження на 0,2% за результатами торгів кожного з них, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора зріс на ті ж 0,6%.

Після вчорашнього росту індекс S&P 500 перебуває на 4,1% нижче свого не такого давнього історичного максимуму досягнутого 20 вересня поточного року і на 6,5% вище свого недавнього локального мінімуму від 29 жовтня. Індекс з того часу продемонстрував непоганий відскік від локально мінімальних значень.

В результаті проміжних виборів Демократична партія повернула собі втрачений в 2010 році контроль над Палатою представників, а республіканці дещо посилили своє положення в Сенаті. Такий результат за аналізом опитувань громадян країни до виборів вважався найбільш імовірним їх результатом з переважаючою часткою в очікуваннях – 63%. «Розколотий» Конгрес при президенті республіканці за статистикою був сприятливим періодом для цін акцій. Як написали аналітики Bank of America Merrill Lynch, фондові індекси США в середньому при такому «розкладі» росли на 12% в рік. Та як буде на цей раз - поки незрозуміло. Акції в США і так дорогі, а відсоткові ставки в країні та за її межами будуть зростати. Та й відносини президента США і демократів доволі напружені, суттєво більше, ніж зазвичай.

Сьогодні починається дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США. Рішень стосовно відсоткових ставок ФРС на ньому не очікується. Очікується, що таке рішення буде в грудні. Щомісячні засідання Комітету діляться на такі, після яких передбачена прес-конференція та такі, після яких вона не передбачена. Рішення по ставкам майже завжди приймається, коли по графіку запланована прес-конференція після засідання Комітету, щоб Глава ФРС міг пояснити його рішення стосовно монетарної політики центробанку і дати відповіді на питання кореспондентів фінансових видань. Листопадове засідання – не таке.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно знижуються, а на європейські несильно підростають. Таким чином зменшується значний розрив у вчорашніх результатах торгів акціями в Європі та в США. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX несильно додасть. Зранку фондовий індекс MSCI EM зростає на 0,4%.

На цьому невиразному зовнішньому фоні і за відсутності значимих для українського фінансового сектору свіжих новин, сьогодні можна очікувати слабкої динаміки цін більшості місцевих українських акцій. Динаміка зовнішніх ринків акцій в останні тиждень-два була позитивною. Проте це було після суттєвого зниження світових фондових ринків в жовтні, зниження, на яке майже ніяк не  реагували ціни місцевих українських акцій. Чи внесуть сьогодні позитивну динаміку в крихітний місцевий фондовий ринок акції компаній «Донбасенерго» або «Укрнафти» після відносно хороших результатів цих компаній за третій квартал 2018 поки сказати доволі важко.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 8 ноября 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду