Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 17:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 22 января 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1710,650%

Вчора індекс ПФТС додав ще 0,4% після свого росту минулої п’ятниці на 0,1%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії минулого дня наведені в Таблиці 1.


Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 21.01.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

14,4

0,3%

14,5208

0,6%

Райффайзен Банк Аваль

0,348

-0,5%

0,3467

1,1%

Донбасенерго

33,05

-8,2%

33,0500

0,0%


Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам в грошовому вираженні був на рівні обсягів минулої п’ятниці, склавши практично ті ж самі 516 тисяч гривень. Це нижче за середньоденний обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останні кілька місяців.

Крім цього, минулого дня на ПФТС більше угод з акціями не було.

Українські фінансові новини.

Вчора пройшли тристоронні переговори між Україною, Росією та ЄС про транзит природного газу через територію України після 2019 року. Попередні результати цих переговорів позитивні. Подальші переговори намічені на травень поточного року.

Збереження транзиту газу в комерційно значимих обсягах дуже важливо для України, оскільки цей бізнес дає значні надходження валюти в країну, а також суттєве податкове наповнення бюджету нашої держави.

Сьогодні мають відбутись первинні аукціони з продажу облігацій внутрішньої державної позики, ОВДП. Міністерство фінансів пропонує до розміщення цього вівторка папери в різних валютах з різними строками погашення, в тому числі і з дуже короткими строками, 85 та 78 днів.

Результати цих аукціонів важливі з точки зору, перш за все, залучення валютних коштів до бюджету України в світлі необхідності погашення державою Україна, як зовнішнього, так і внутрішнього державного боргу номінованого у твердих валютах.

Світові фондові ринки.

Вчора фондові біржі США не працювали. Цей день в країні був вихідним. В США в третій понеділок січня відзначається День Мартіна Лютера Кінга, борця за рівні права чорношкірого населення. Свято приурочене до дня народження публічного діяча, 15 січня.

За відсутності головних збурювачів спокою на світових ринках акцій, американців, як правило, цінова динаміка на інших крупних фондових біржах світу набагато більш спокійна, а обсяги торгів нижчі. Цей зрозумілий феномен спостерігався і минулого дня.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на  0,2% після свого «стрибка» уверх на 1,8% минулої п’ятниці; композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього понеділка зріс на зовсім незначні 0,05% після свого росту на 0,9% в останній робочий день минулого тижня.

З важливих для ринків економічних новин. В понеділок з’явилась інформація про те, що Міжнародний валютний фонд переглянув вниз прогнози світового економічного зростання в 2019 та 2020 роках. Зараз згідно з новим прогнозом ріст світового ВВП в найближчі два роки в реальних величинах складе, відповідно, 3,5% та 3,6%, що на 0,2% та 0,1% нижче жовтневого прогнозу Фонду. Це вже другий негативний перегляд фахівцями МВФ економічних прогнозів за останні три місяці.

До цього додаються свіжі повідомлення про посилення песимізму стосовно економічного росту серед керівників найбільших компаній світу (згідно з даними нового опитування) та керівників КНР.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів несильно просяде. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 0,6-0,7%.

Незважаючи на негативну динаміку на світових фондових ринках та останні негативні економічні світові новини, сьогодні індексу ПФТС можливо вдасться підрости. На користь цього говорить той факт, що індекс знаходиться зараз у діапазоні і недавно він знизився. В протилежність можна відзначити певне зростання цін основних «індексних» акцій, в той час, як індикатор ПФТС знижувався.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 22 января 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду