Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 17:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 19 февраля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1689,37-0,08%

Вчора індекс ПФТС знизився ще на 0,4% після втрати 0,5% минулої п’ятниці та двох днів практично нульової динаміки до цього: (-0,06%) та (+0,04%). Взагалі, дивлячись на таблицю змін цін «індексних» паперів на біржі ПФТС за минулий день та на зміну біржового курсу акцій цього понеділка непросто сказати за рахунок яких індексних паперів відбулась учора негативна зміна індексу ПФТС. Такі вочевидь є особливості наслідків існуючої методики розрахунку цього індексу на дуже слабко ліквідному місцевому ринку акцій.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на ПФТС і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 15.02.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3618

0,3%

0,3615

1,4%

Центренерго

13,97

-0,6%

13,9347

-0,7%

Донбасенерго

34,1

0,3%

34,1

0,3%

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на біржі ПФТС склав в грошовому вираженні 421 тисячу гривень. Це менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (460 тисяч гривень) та за останні три місяці (513 тисяч гривень).

Вчора, як і три останніх торгових дня минулого тижня, на ПФТС також пройшла одна угода по безадресним заявкам з акціями «Індустріалбанку».

Значимі для фінансового ринку країни українські новини за вчора та станом на сьогоднішній ранок відсутні.

Світові фондові ринки.

Вчора торгів на американських біржах не було. В країні святкували «Президентський день».

За відсутності минулого дня головних «порушників спокою», активістів-трейдерів на ринках акцій, американців, світові фондові ринки мали традиційно меншу динаміку.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM,  додав 0,6% після своєї просадки на 0,8% минулої п’ятниці.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси мало змінюються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів практично не зміниться. Зранку фондовий індекс MSCI EM просідає на 0,15-0,2%.

Не очевидний підрахунок зміни індексу ПФТС на підставі змін цін «індексних акцій» цієї біржі за один торговий день, розрахунок цього індикатору на підставі угод минулих днів, не дозволяє більш впевнено говорити про прогнозну зміну індексу ПФТС. Хоча, сьогодні більш імовірна слабка динаміка цього фондового індикатору.

Що стосується змін цін «індексних» паперів українських бірж в середньому, то сьогодні, як і учора це будуть, ймовірно дуже незначні зміни. Однак, для менш ліквідних місцевих пайових паперів на кшталт акцій «Донбасенерго», до кінця не виключена й несподівана різка зміна їх ціни.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 19 февраля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду