Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 17:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 22 апреля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1689,380%

Минулої п’ятниці індекс ПФТС знизився на 0,2%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями на біржі ПФТС минулої п’ятниці і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 18.04.2019

           

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3562

-0,5%

0,3557

-0,8%

Центренерго

12,04

-0,7%

12,0299

-0,6%

Минулої п’ятниці обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на ПФТС знизився в порівнянні з обсягом двох попередніх торгових днів і склав грошовому вираженні малі 366 тисяч гривень. Це менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (581 тисяча гривень) та за останні три місяці (571 тисяча гривень).

Також минулої п’ятниці на біржі ПФТС були зафіксовані адресні угоди з акціями «Турбоатому», «Донбасенерго», «Центренерго», Райффайзен Банк Аваль, Миронівського хлібопродукту, «Вінницяобленерго», а також пройшла одна мала за обсягом угода по безадресним заявкам з акціями «Одесаобленерго».

Загальний обсяг угод по адресним заявкам того дня склав в грошовому вираженні 1,36 мільйона гривень, з яких 0,85 мільйона прийшлось на одну угоду з акціями «Турбоатому».

Адресні угоди з «індексними» акціями українських бірж того дня пройшли по цінам, які не сильно відрізнялись від ринкових.

Ціна акцій «Одесаобленерго» була доволі високою: 3,04 гривні за папір. Це порівнюється з ціною в 4,7 гривень за акцію, за якою начебто контрольний пакет акцій цієї компанії (68,29%) був наприкінці 2018 року проданий VS Energy структурі холдингу «ДТЕК».

Україна вибрала нового президента.

С позицій фондового ринку в цьому зв’язку, дуже цікаво, яке рішення по дивідендам приймуть збори акціонерів «Укрнафти», які відбудуться цього четверга, 25 квітня. Це рішення, ймовірно, матиме суттєвий вплив на ціну акцій цієї компанії.

Так само вже сьогодні варто уважно слідкувати за поведінкою акцій «Укрнафти», якщо звичайно з цим папером сьогодні будуть угоди.

Новини українських емітентів.

Акціонери «Турбоатому» на загальних зборах акціонерів 18 квітня 2019 року вирішили виплатити орієнтовно 382,4 млн гривень дивідендів за 2018 рік або 0,90 гривні на акцію.

На дивіденди було направлено 50% чистого прибутку компанії в 2018 році.

При поточній ціні акції «Турбоатому» 10,5 гривні за папір дивідендна дохідність акції підприємства складе 8,6%.

Це очікувана новина. Прибуток компанії давно відомий, норма відрахувань державних підприємств 50% з прибутку 2018 року також відома, хоча б зі зборів акціонерів державної компанії «Центренерго» та одного з проектів рішень до загальних зборів акціонерів «Укрнафти», які відбудуться, як вже згадувалось вище, 25 квітня 2019.

«Укртелеком» не буде виплачувати дивіденди за підсумками 2018 року. Акціонери ПАТ «Укртелеком» вирішили направити отриманий в 2018 році прибуток в розмірі 474 млн грн на покриття збитків підприємства за минулі роки.

Також це рішення загальних зборів акціонерів компанії було очікуваним.

Українські фінансові новини.

Рада фінансової стабільності на позачерговому засіданні в минулу п’ятницю за участі представників МВФ, Світового банку та ЄБРР прийняла рішення, що НБУ, Міністерство фінансів та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оновлять свою стратегію правового захисту держави в судових процесах після рішення Окружного адміністративного суду стосовно незаконності приватизації «Приватбанку».

Також за рішенням Ради фінансової стабільності шляхом внесення  змін до відповідних законів може бути знятий гриф «банківська таємниця» з кредитів та операцій банку, які призвели до того, що банк був визнаний неплатоспроможним.

А поміж тим 20 квітня на додачу Печерський районний суд Києва ухвалив рішення розірвати договір особистого поручительства Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування Приватбанку, отриманими до входження в капітал банку держави.

У 2015 році Коломойський, який на той час був співвласником банку, уклав із Національним банком договори особистого поручительства про погашення п'ятьох кредитів рефінансування Приватбанку, отриманих протягом 2008-2014 років.

Фактично він узяв на себе особисті зобов'язання з погашення заборгованості банку перед НБУ, яка зараз становить 9,2 млрд гривень.

Національний банк обурений рішенням цим Печерського районного суду Києва, говориться в повідомленні НБУ.

«… судове рішення на користь Ігоря Коломойського не набуло чинності та, безумовно, буде оскаржене в апеляційному порядку», - повідомив начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Останні рішенні українських судів стосовно «Приватбанку» відіграють певну дестабілізуючу роль для фінансового сектору нашої країни. Однак наразі доволі хороше фінансове становище «Приватбанку» в дуже великій мірі компенсує останні погані новини навколо нього.

Також, як вже зазначалось в минулому нашому огляді, рішення судів стосовно «Приватбанку» слід розглядати головним чином в юридичній площині. Тут необхідна їх кваліфікована юридична оцінка та кваліфіковані відповідні юридичні дії.

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці західні фондові біржі не працювали, так само як і фондова біржа Австралії, в зв’язку зі святкуванням Страсної п'ятниці (Good Friday).

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно знижуються, втрачаючи близько 0,2%. Ф’ючерси на європейські фондові індекси не торгуються. Більшість європейських бірж сьогодні не працюватиме. В Європі продовжують святкувати Пасху. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 0,2%.

Нагадаємо, що тиждень назад почалась публікація квартальної звітності найбільших корпорацій США за перший квартал 2019 року.

Як вже багато разів згадувалось в цих оглядах, публікація звітності за перший квартал 2019 стане випробуванням на міцність для американського ринку акцій, а з ним і для світових фондових ринків адже за прогнозами прибутки корпорацій США в першому кварталі 2019 року порівняно з першим кварталом 2018 року не зросли або в кращому випадку зросли дуже незначно.

Проте тут стабілізуючу роль грають три чинника: продовження росту економіки США, низькі відсоткові ставки в США та світі і обіцянки ФРС на піднімати базову ставку в США, а також чинник виборів в США через півтора роки.

Як вже зазначалось, сьогодні буде цікаво слідкувати за поведінкою акцій «Укрнафти», якщо звичайно з цим папером сьогодні будуть угоди. Що стосується інших місцевих акцій, то за відсутності внутрішніх та зовнішніх драйверів (місцевих новин та торгів на європейських біржах) навряд чи ми побачимо сьогодні значні цінові рухи в цих паперах.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 22 апреля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду