Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 15:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 9 июля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1608,80%

Індекс ПФТС вчора знизився на 0,4%. Причиною негативної зміни індексу цієї біржі стала вчорашня негативна цінова динаміка акцій «Укрнафти» та «Донбасенерго», Таблиця 1. Проте зниження індексу ПФТС було невеликим, оскільки методика його розрахунку усереднює зміну цін акцій по трьом останнім угодам. Що стосується характеру, кількості та обсягів угод цього понеділка на ПФТС, то це були дві ринкові угоди обсягом 25 тисяч та 4,65 тисяч гривень в грошовому вираженні, що доволі скромно.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 08.07.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Донбасенерго

25

-5,3%

-

-

Укрнафта

155

-13,9%

-

-

Вчора індекс Української біржі знизився на 1,2%. Зниження відбулось за рахунок цін двох «індексних» акцій: акцій Райффайзен Банк Аваль (зниження на 4,7%) до 0,286 гривень за акцію та акцій «Турбоатому» (-7,3%) до 10,75 гривень за цей папір. Обсяг трьох угод з акціями банку РБА на УБ вчора склав 82 тисячі акцій або 23,44 тисяч гривень в грошовому вираженні. Обсяг однієї угоди з акціями харківського машинобудівного заводу цього понеділка на цій же біржі склав 100 паперів на суму 1,075 тисячі гривень.

Значимі українські новини для фінансового сектору країни за вчора та станом на сьогоднішній ранок практично відсутні.

Можливо, варто звернути увагу лише на поки що неофіційну інформацію начебто від первинних дилерів про те, що Мінфін хоче знизити ставки по валютним ОВДП ще та довести обсяг розміщення державних боргових паперів в гривні з терміном обігу 5,5 років до еквіваленту 1-1,5 мільярдів доларів США. Мета останньої дії – добитись того, щоб папір був визнаний таким, який може входити до світових індексів облігацій, що збільшить попит на нього.

Світові ринки акцій вчора другий день поспіль продовжили зниження від своїх історичних чи локальних максимумів.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився ще на 0,5% після втрати 0,2% днем раніше, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 просів на незначні 0,05%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився на помітні 1,3%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів помітно просяде. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає ще 0,2-0,3%.

Основною причиною зниження світових ринків акцій оглядачі називають сильний звіт по праці в США, опублікований минулої п’ятниці. Цей звіт зменшує ймовірність помітного зменшення базової відсоткової ставки в цій країні та зниження її в липні на 0,25%. На цьому тижні (в середу та четвер) Глава ФРС Джером Павелл має виступити перед двома комітетами Конгресу США стосовно монетарної політики американського центробанку. Учасники фінансових ринків очікують змісту його виступів.

Додатково, як видається, на користь поточного зниження ринків «грає» ще й технічна картина в світових фондових індексах в сполученні з високою оцінкою американського ринку акцій. Непросто уявити собі, як буде далі просуватись ринок акцій США наверх від поточних рівнів, якщо просування буде занадто швидким і без пауз. А просування багатьом хочеться, в тому числі в світлі президентських виборів в цій країні та проміжних виборів в Конгрес в листопаді наступного року. Тобто, є чимало людей яким би хотілось, щоб ціни акцій корпорацій США зростали ще більше року. В їх числі і діючий президент США, який на відміну від попередників дуже уважно і з почуттям слідкує за фондовим ринком своєї країни.

Сьогодні зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах негативний. Однак, вкотре повторимо тезу, висока денна цінова волатильність місцевих пайових цінних паперів, з точки зору прогнозів зміни їх цін робить набагато більш розумним посилатись при прогнозах цін українських акцій на цінове позиціонування окремих паперів стосовно звичного для них торгового діапазону та їх середньостроковий ціновий тренд. Та все ж більш важливим питанням є те, скільки угод з акціями ми побачимо сьогодні на українських біржах.

При цьому варто звернути увагу на тезу висловлену в нашому огляді за попередній день про те, що рушійною силою поточної слабкої цінової динаміки місцевих пайових цінних паперів та низьких обсягів торгів ними є, окрім іншого, слабко негативна динаміка прибутків їх емітентів в першому кварталі 2019 року. Тож, в кінці цього місяця очікуємо нові фінансові результати емітентів місцевих акцій, на цей раз за другий квартал поточного року (принаймні по тим компаніям, по яким вони будуть оприлюднені).


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 9 июля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду