Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 15:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 23 июля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1597,37+0,59%

Вчора індекс ПФТС не змінився. Минулого дня на цій біржі була зафіксована одна мала за обсягом адресна угода з акціями «Донбасенерго» на суму близько 4,6 тисяч гривень і дві РЕПО угоди з цими ж паперами на загальну суму трохи більше 2 мільйонів гривень.

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,35%. Вчорашнє зниження індикатору УБ відбулось за рахунок просадки ціни акцій «Турбоатому» на 5,6%. З цими паперами на УБ цього понеділка пройшли дві ринкові угоди по 1000 паперів кожна на загальну суму 20,9 тисяч гривень.

Також вчора на Українській біржі була зафіксована одна безадресна угода з акціями «Центренерго» на суму близько 52,1 тисячі гривень. Інших угод з «індексними» акціями на УБ цього понеділка не було.

Українські фінансові новини.

Значимих для фінансового сектору країни в короткій перспективі новин за вчорашній день та станом на сьогоднішній ранок не має. Це якщо виключити вибори до Верховної Ради. Позитивним чинником виборів однозначно є те, що не буде конфлікту між гілками влади в Україні. (Саме не наявність коаліції чи однопартійна більшість та однопартійний уряд, а відсутність конфлікту та керованість є основними стабілізуючими факторами принаймні на рік чи два). Якою ж буде політика українських властей: реформаторською в економіці чи популістською, направленою на зменшення тарифів і тому подібне, - скоро побачимо.

Також можна з чималою ймовірністю очікувати певного, принаймні, зменшення конфлікту на Сході України, що, окрім надзвичайно важливого чинника зменшення втрати людських життів, кількості поранених, покалічених людей та зменшення значного психологічного тиску на населення цього регіону, також позитивно для економіки та фінансів України.

На минулому тижні багато говорилось про облікову ставку НБУ. Нижче на Рис. 1 представлений прогноз облікової ставки Національного банку України з довірчими інтервалами та певним її фактичним минулим. На Рис. 2 аналогічно представлений індекс споживчих цін (ІСЦ, споживча інфляція) та її прогноз. На Рис. 3 зображені прогнози облікової ставки НБУ в минулому та її фактичні значення, а наступних Рис. 4 та Рис 5 фактичне значення облікової ставки українського центробанку за тривалий період часу.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,3% (минулої п’ятниці знизився на 0,6%), широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще незначну 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив 0,35%.

Індекс S&P 500, як і раніше, перебуває коло свого історичного максимуму, досягнутого зовсім недавно, 15.07.2019.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та основні європейські фондові індекси  зростають, на американські - слабко. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів додасть. Зранку фондовий індекс MSCI EM практично не змінюється.

Нагадаємо, що на минулому тижні в США почалась публікація квартальної корпоративної звітності найбільших корпорацій країни за другий квартал 2019 року. До сьогодні 15% компаній, акції яких входять до індексу S&P 500 вже опублікували свою квартальну звітність за період з квітня по липень, а ще 25% опублікують її на цьому тижні. Дуже ймовірно, що за результатами всіх публікацій виявиться, що прибутки компаній, акції яких входять до індексу S&P 500, рік до року в другому кварталі 2019 року мало змінились чи, можливо, підросли на 1% рік до року. Слабко.

Учасники фінансового ринку США та світових фінансових ринків з нетерпінням очікують засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США (FOMC). Засідання має відбутись 30-31 липня. Саме очікування зменшення відсоткової ставки по фондам ФРС сприяє високим цінам акцій в США та в світі.

Сьогодні зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах – позитивний. Та залишається актуальним питання, якою буде кількість угод з акціями на українських біржах цього дня.

На рух цін акцій українських емітентів, які торгуються на українських біржах, та обсяги торгів ними може позитивно вплинути звітність українських емітентів за другий квартал 2019 року. Її публікацію слід очікувати в кінці цього місяця - на початку наступного.

Вже дуже багато разів нами була повторена теза про те, що рушійною силою поточної слабкої цінової динаміки місцевих пайових цінних паперів та низьких обсягів торгів ними є, окрім іншого, слабко негативна динаміка прибутків місцевих емітентів акцій в першому кварталі 2019 року. Надіємося, що їх прибутки в другому кварталі поточного року будуть кращими.



сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 23 июля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду