Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 15:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 2 октября 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1526,26-0,52%

Вчора індекс ПФТС практично не змінився (-0,01%). Минулого дня на біржі ПФТС пройшла лише одна угода з акціями. Вчорашніми «щасливчиками» виявились акції Райффайзен Банк Аваль. Ціна акцій банку по цій угоді зросла вчора на 0,8%. Проте, оскільки до розрахунку індексу приймаються три останні угоди, цей результат та результат попередніх угод з акціями банку мали маржинально негативний вплив на індекс. Обсяг вчорашньої угоди з акціями на ПФТС – 21,35 тисяч гривень в грошовому вираженні.

Вчора індекс Української біржі знизився на 1,8%. Всьому своєму вчорашньому зниженню індикатор УБ завдячує відчутній ціновій втраті акцій «Центренерго» (-9,5%). Власне акції цієї компанії електричної генерації цього вівторка були єдиними «індексними» паперами Української біржі, з якими на УБ відбулись угоди. Загальний обсяг двох ринкових угод з акціями «Центренерго» на УБ вчора склав 84,4 тисячі гривень в грошовому вираженні.

І так, по одній угоді з акціями на ПФТС та Українській біржі після двох днів зовсім без угод. Слабенько. Чи скоріше дуже слабо.

Українські фінансові новини.

Вчора відбулись чергові первинні аукціони Міністерства фінансів України з розміщення ОВДП. За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики 1 жовтня 2019 року, до державного бюджету було залучено 77 мільйонів гривень, повідомив Мінфін. Лише 77 мільйонів, варто додати. Мізерна сума.

Це, здається, найгірший результат за останній час. Разюча різниця з 13,2 мільярдами на аукціонах попереднього тижня.

Мінфін спробував знизити і знизив дохідності по коротким паперам з терміном обігу три місяці (-0,14% до 15,75%), залишивши незмінними дохідності по паперам з терміном обігу рік (15,09%) та два роки (15,36%). Хоча, до слова, дворічні папери вже давно не розміщались, так, що відносно них твердження доволі умовне. Дохідність цих паперів для порівняння взята, як середня між одно та «трирічними» борговими паперами з попередніх аукціонів.

На фоні доволі різкого зниження гривні та після витрати значних коштів інвесторами на «довгі» більш, ніж п’ятирічні ОВДП на попередньому аукціоні, вчорашня пропозиція Мінфіну мало кого зацікавила. І дійсно, кому цікаво, отримавши прибуток у 3,9% за три місяці, можливо, втратити на курсі до долара США до 8% за цей період.

Світові ринки акцій.

Вчора світові ринки акцій  знижувались, широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 1,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 1,3% від свого річного максимуму у 393 пункти, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, просів на 0,25%.

На американський ринок акцій, а за ним на інші фондові ринки вчора негативно подіяли дані по промисловому виробництву в США. За даними Інституту Управління поставками (Institute for Supply Management, ISM), активність в секторі промислового виробництва в США у вересні 2019 була найгіршою з 2009 року. Індекс ISM в секторі в минулому місяці мав значення 47,8%. До цього слабкі дані по промисловому виробництву були оприлюднені і по інших регіонах світу. До речі, останні в секторі, згідно з Держстатом слабкі і в Україні.

Президент Трамп в Твіттері відразу вже традиційно звинуватив в усьому ФРС, центробанк США. Хоча керівник самого Інституту, коментуючи результат, послався на слабкість світової економіки та торгові війни, які тривають вже півтора роки.

В США перші компанії, акції яких входять до фондових індексів, вже почали публікувати фінансову звітність за третій квартал 2019 року. Однак, традиційно, «сезон звітності», як його називають офіційно почнеться трохи пізніше публікацією квартальних звітів великих банків США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються; на європейські - сильніше. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів помітно втратить. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 0,4%.

Таким чином сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах негативний.

Вчора індекс Української біржі змінився в ту ж сторону, куди рухались і світові фондові індекси. Як буде сьогодні і чи будуть угоди з акціями на українських біржах взагалі, ось у чому питання. Минула п’ятниця та цей понеділок показали, що угод з акціями на біржах ПФТС та УБ взагалі може не бути.

Можливо, торги акціями на місцевих біржах пожвавлять вихід квартальної звітності місцевих емітентів, акції яких входять до українських фондових індексів, за третій квартал 2019 року в кінці цього чи на початку наступного місяця.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 2 октября 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду