Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 15:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 9 января 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1528,44-0,11%

Вчора індекс ПФТС не змінився. Минулого дня торгів акціями на цій біржі не було.

Індекс Української біржі вчора підріс на 0,75%. Ціна цього індикатору вчора змінилась завдяки угодам з акціями «Укрнафти» та Райффайзен Банк Аваль.

Ціна акцій «Укрнафти» вчора знову зросла після позитивного руху минулої п’ятниці, додавши минулого дня відразу 4,0% і закрившись на ціновій відмітці у 143,5 гривні.

Ціна акцій банку, навпаки, знизилась, втративши 0,8%.

З акціями РБА на УБ вчора відбулось три угоди: дві по безадресним заявкам і одна адресна. З акціями нафтогазової компанії вчора на Українській біржі пройшла одна безадресна угода.

Загальний вчорашній обсяг трьох угод по безадресним заявкам на УБ склав трохи більше 49 тисяч гривень, однієї адресної – 130,8 тисяч гривень.

Більше угод з акціями на Українській біржі цієї середи не було.

З примітних вчорашніх подій на УБ в сегменті акцій можна лише згадати зменшення по котируванням без угод ціни акцій американської компанії Apple (-0,7%) та зростання також лише по котируванням без угод на 0,8% ціни акцій Крюківського вагонобудівного заводу.

Українські фінансові новини.

Національний банк повідомив, що за 2019 рік міжнародні резерви України зросли на 22% і на початок цього року становили 25,3 мільярди доларів США. Це вище прогнозу НБУ (23 мільярди) і семирічний максимум – найвище значення з грудня 2012 року.

В принципі це непогано, як для останніх років. Однак цього недостатньо, щоб розвіяти сумніви стосовно здатності нашої країни пройти період пікових погашень зовнішніх боргів в цьому та наступному роках без зовнішньої допомоги.

Варто згадати, що міжнародні резерви України у 30-35 мільярдів доларів США в 2009 році вважались недостатніми. А пікових погашень зовнішніх боргів у країни на той час не було.

Світові ринки акцій.

За вчорашній день основні світові фондові індекси несильно змінились. Однак при цьому, незначно підрісши, широкий фондовий індекс США S&P 500 та широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 впритул наблизились до своїх історичних максимумів.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,5%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 зріс на 0,2%, а широкий композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, навпаки, втратив 0,4%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси непогано зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів помітно додасть. Індекс MSCI EM зранку підростає на хороші 1,4%.

Є всі шанси на те, що сьогодні фондові індекси S&P 500 та STOXX 600 оновлять  свої недавні історичні максимуми.

Учасники фінансових ринків вчора найбільше слідкували за розвитком подій на Близькому Сході, конкретно за діями Ірану і США і словами найбільш високопоставлених осіб обох країн. Після ракетних атак Ірану на американські військові бази в Іраку минулої ночі у учасників фінансових та товарних ринків була певна тривога. Вчорашні ракетні удари були нанесені як помста за  смерть одного з військових командирів Ісламської Республіки Іран генерала Кассема Сулеймані, командувача силами Кудс.

Спостерігачам однак по мірі розвитку подій видалось, що обидві сторони прагнуть уникнути відкритого військового протистояння. Це суттєво підтримало ринки акцій та сприяло зниженню цін на нафту, а також певній просадці цін на золото, які до цього суттєво зросли.

За офіційною інформацією з Вашингтону загиблих і поранених в результаті ракетних атак серед військовослужбовців США немає. Іран попередив Ірак про атаки за кілька годин до них, хоча й не зазначив, які саме цілі буде атаковано на іракській території. Тому ракетний удар не був несподіванкою.

Акції американської компанії Боїнг вчора знизились на 1,8% після інформації про падіння в Ірані українського літака, придбаного у цієї компанії.

Сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах позитивний.

Як будуть розвиватись торги на місцевому ринку акцій сьогодні побачимо. Значимих місцевих новин, які б вплинули на ці торги практично немає. Чи допоможе нам ріст на світових фондових ринках узнаємо вже незабаром.



сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 9 января 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду