Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 11:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 20 декабря 2021

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1725,79-0,18%

Серед економічних новин акцентуємо увагу на прогнозних даних по платежам з погашення та обслуговування державного боргу України. Міністерство фінансів порахувало, що загалом у 2022 році потрібно заплатити кредиторам 560 млрд грн (за поточним обмінним курсом це 20,5 млрд дол). Безпосередньо платежі за зовнішнім боргом прогнозуються на рівні 5,1 млрд дол. Враховуючи значні суми, які необхідно залучити на внутрішньому фінансовому ринку, існують сумніви, що це вдасться зробити без суттєвого підвищення запропонованих ставок дохідності ОВДП.  

Для індексу UX помітною подією було включення акцій «МХП» у розрахунок індексу. Котирування акцій «МХП» знизилися за тиждень на 2,9% до 185 грн. Серед інших компонентів індексного кошика, цінні папери «Центренерго» були майже без змін на позначці 7,00 грн. По акціям «Укрнафти» спостерігалося зростання на 3,6% до 290 грн напередодні зборів акціонерів компанії 23 грудня. На наш погляд, збори не будуть мати кворуму, тому що серед питань повістки відсутні пункти про погодження виходу міноритарних акціонерів афілійованих з групою «Приват» з структури акціонерів «Укрнафти». Ті питання які включені до розгляду стосуються лише можливого продажу частини активів «Укрнафти», але вся ідея такого продажу має на меті саме зміну структури акціонерів, а не лише продаж активів.  

Тим часом, найгірше себе поводили акції «Турбоатома», які впали на 32% до 3,30 грн після інформації, що було остаточно погоджено договір злиття «Турбоатома» та «Електроважмашу», що призведе до катастрофічного розмиття долі міноритарних акціонерів «Турбоатома» у структурі об’єднаної компанії «Українські енергетичні машини».   

Первинний аукціон з розміщення ОВДП у минулий вівторок приніс у бюджет 10,8 млрд грн, включаючи надходження від продажу облігацій номінованих у євро та доларі. Для середньострокових ОВДП з погашенням у 2026 році ставка дохідності була запропонована 13,0%. Для річних ОВДП ставка дохідності була збільшена на 15 базисних пунктів до 11,85% На вторинному ринку річні ОВДП торгуються з дохідністю 12,7%/11,7% (купівля/продаж).

Курс долара США виріс на 1,3% до 27,27 грн/дол. Національний банк проводив інтервенції на міжбанку для підтримання курсу гривні, продавши з резервів 132 млн дол протягом тижня.

новини компаній

- Україна в 2021 році зібрала рекордний урожай зернових на рівні 84,2 млн тонн

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 20 декабря 2021
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду