Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 11:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 21 декабря 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1573,13+0,01%

Дефіцит електроенергії в Україні після масштабних обстрілів енергооб’єктів зумовлює послаблення економічної активності, скорочення виробництва та збільшення витрат бізнесу. В таких умовах частина підприємств змушена припинити виробництво, бо необхідні об’єми електроенергії неможливо забезпечити за допомогою генераторів. Для зниження навантаження на енергосистему деякі металургійні та видобувні підприємства скоротили потужності та переводили виробництво на нічні години.

Індекс «Української біржі» виріс на 1,7% за минулий тиждень після того, як до складу індексного кошика були включені акції «Кернел» та «Крюківського вагонзаводу». Серед окремих цінних паперів помітно виділялися акції «Райффайзен банку», які подорожчали на 15% до 26,5 копійок.

На зарубіжних торгових майданчиках акції українських емітентів мали негативну динаміку. Котирування компанії Enwell Energy (стара назва Regal Petroleum) впали на 25% до 16,3 пенсів після включення основного власника компанії Вадима Новинського до санкційного списку РНБО. Інвестори побоюються можливого зупинення ліцензій Enwell Energy на добування природного газу.

Котирування українських суверенних єврооблігацій мали незначне зниження протягом тижня. Ціна для бондів з погашенням в 2030 році стала менше на 1,4% і була на позначці 21,8 центів за долар номіналу (дохідність до погашення 56%). 

По внутрішнім облігаціям Мінфін запропонував дохідність 19,5% для дворічних паперів і це дало можливість залучити 6,8 млрд грн до бюджету. Від продажу річних ОВДП з дохідністю 16,0% були надходження 4,1 млрд грн.

На готівковому валютному ринку курс гривні до долара завмер на рівні 40 грн/дол. Певною позитивною новиною для національно валюти була інформація, що золотовалютні резерви країни підвищилися до 28 млрд доларів, цей рівень є вищим, ніж на початку війни (на ранок 24 лютого резерви становили 27,4 млрд доларів).  Тим часом, останні цифри по інфляції свідчать, що споживчі ціни певною мірою стабілізувалися. Індекс інфляції за листопад був 26,5% у річному вимірі, майже співпадаючи з даними за жовтень.

новини компаній

- «Кернел» прозвітував про падіння показника EBITDA на 40% до 168 млн доларів у липні-вересні

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 21 декабря 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду