Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 06:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 20 мая 2024

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1343,89+0,88%

Котирування акцій «Центренерго» поки ніяк не відреагували на новину про те, що уряд виділяє 1,5 млрд грн на відновлення Трипільської та Зміївської ТЕС «Центренерго», які були сильно пошкоджені внаслідок російських ракетних ударів по критичній інфраструктурі України. Індикативна ціна акцій «Центренерго» на біржі залишається на позначці 2,68 грн (капіталізація 25 млн дол.). За період з початку року капіталізація компанії впала на 40%. Фонд держмайна, як мажоритарний акціонер «Центренерго», отримав 826 млн грн з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на безповоротній основі для фінансування заходів з відбудови ТЕС. Крім цього, також на безповоротній основі, на дані цілі було спрямовано 725 млн грн з резервного фонду державного бюджету. Технічний директор «Центренерго» розповів, що приблизно 80% обладнання ТЕС були зруйновані. Досі тривають роботи з розчищення завалів і це може тривати до середини літа, тому строки відновлення ТЕС будуть довгими.

Серед акцій українських агро компаній, спостерігалося помітне зростання котирувань «Кернел» на 15% до 11,7 злотих (капіталізація 874 млн дол.). Зараз триває судове провадження щодо неправомірності рішення компанії здійснити додаткову емісію акцій за ціною значно нижче ринкової, що призвело до суттєвого розмиття долі міноритарних акціонерів. Також, процес делістингу акцій «Кернел» з Варшавської біржі поки стоїть на паузі через позицію фінансового регулятора Польщі з цього неоднозначного питання.

Акції компанії «МХП» продовжують торгуватися у дуже вузькому діапазоні на рівні 3,3 долари (капіталізація 360 млн дол.). По акціям Ferrexpo за тиждень було падіння на 3,6% до 47 пенсів (капіталізація 350 млн дол.) навіть попри те, що глобальні ціни на залізну руду за останній місяць зросли на 8,4% до 117 дол. за тонну.

Біржовий ринок США в черговий раз в цьому році досягає історичних максимумів по індексу S&P 500. Інвестори позитивно сприйняли останні дані по інфляції, що демонструє тенденції до сповільнення, що в свою чергу наближає очікуване рішення від Федрезерву щодо зниження ключової відсоткової ставки.

За тиждень індекс S&P 500 показав +1,6%. По акціям Apple було зростання на 3,6% а по Microsoft на 1,4%. Котирування акцій найбільшої роздрібної мережі Walmart піднялися на 6,2% після того, як компанія прозвітувала про сильні результати за перший квартал, що свідчить про хороші настрої на споживчому ринку США.

новини економіки

- Українські банки за перший квартал збільшили прибутки на 18% до 40 млрд грн.

читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 20 мая 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду