Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 16:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 20 декабря 2011

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1458,78+0,17%

Найменший за останні 2 роки обсяг торгів на ринку заявок УБ ознаменував як те, що новорічні свята для багатьох вже почалися, так і те, що різкі зміни окремих акцій дають шанс увійти в позицію, хоч і невеликим обсягом, за досить привабливими цінами. Так, вагонобудівники: Крюківський та Стаханівський ВБЗ – знизилися на 3,8% та 6,1%, Донбасенерго – на 3,1%, коксохімічні заводи подешевшали на 1,8-2,4%.

На зарубіжних ринках активність також помітно скоротилася. Брак значущих економічних новин призводить до того, що ринки починають шукати драйвери динаміки навіть у таких подіях, як смерть північнокорейського диктатора, або на інформації про падіння цін акцій Bank of America нижче $5. М. Драгі вкотре переконував інвесторів, що ЄЦБ не буде збільшувати обсяги щотижневих покупок облігацій проблемних країн Єврозони понад ті, які він робить щотижня. Однак, ця теза повинна інтер-претуватися скоріше як те, що «ЄЦБ не буде купувати більше, доки ринок його не змусить це зробити». Насправді всі усвідомлюють, що втрати від розпаду Єврозони у разі дефолту однієї з країн будуть в рази більшими, ніж втрати від нарощення друку грошей, і у випадку загострення ситуації на ринках, «друкарський верстат» буде ввімкнено на повну потужність. Однак ЄЦБ повинен показувати, що він відстоює свій мандат та незалежність від обставин, а посадові особи центробанку – робити вигляд, що контролюють ситуацію і мають власну думку. Це їх робота, їм за це платять.

Повертаючись до ситуації на ринках, сьогодні зранку торги в Азії нейтральні, а ф’ючерси на європейські індекси показують мінімальне зниження. Ми не очікуємо активності на нашому ринку, однак неліквідність не дозволяє спрогнозувати його динаміку навіть на пів-сесії вперед.

Новини

Зовнішній борг України у 3 кв. скоротився вперше за 6 кварталів на $238 млн. до $123 млрд.

Коментар аналітика: Скорочення боргу пов’язане з прискоренням виводу капіталів іноземних банків з України (-$1,5 млрд.) та незначним зменшенням боргу держави (-$0.8 млрд). Це явище було перекрито нарощенням боргу інших секторів на $1.8 млрд.

У 2012 р. собівартість виробництва квадратної заготовки знизиться в порівнянні з 2011 р. на $28 ($560 на тонну), що буде пов'язано зі зниженням цін на руду (-13%, до $157/ тонну, FOB) і коксівного вугілля (-10%, до $230/тонну, FOB) – ДП «Укрпромзовнішекспертиза».

У той же час ціни на металобрухт зростуть у наступному році на 5%, до $450 за тонну, FOB.

При цьому, за даними ДП, у 2011 р. торгівельна маржа для неінтегрованих металургійних компаній при реалізації квадратної заготовки склала $18 на тонні проти $37 в 2010 р.

Коментар аналітика: Дані прогнози і оцінки не розходяться із прогнозами КІНТО чи інших світових агенцій. Цікавим фактом є те, що віднедавна почали розділяти комбінати на інтегровані та неінтегровані по собівартості, що свідчить про різницю у цінах на вхідну сировину. Ще пів року тому ми були переконані, що суттєвої різниці немає.

У листопаді Крюківський ВБЗ скоротив виробництво вантажних вагонів в 3,7 рази — до 280 од.

Такий результат викликаний проблемами з поставками литва через припинення Росією сертифіката відповідності на бічні рами візків Кременчуцького сталеливарного заводу. У зв’язку з цим підприємство не відвантажувало продукцію замовникам, а вагонобудівні підприємства-споживачі у листопаді істотно знизили обсяги виробництва продукції.

У зв'язку з тим, що в грудні сертифікат був відновлений і розпочались поставки продукції на Крюківський ВБЗ, завод має намір збільшити випуск вантажних вагонів до 1100 одиниць, відновивши місячні обсяги випуску продукції.

Коментар аналітика: Негативна новина. Втрати у листопаді складуть близько 7,2% від обсягу реалізації за 2011 рік, що може негативно вплинути на короткострокову динаміку акції, призвівши до зменшення її ціни. Ми підтверджуємо нашу довгострокову рекомендацію купувати акції Крюківського ВБЗ, однак звертаємо увагу на той факт, що акція може зазнати корекції з сьогоднішніх рівнів.

Настроение рынка на 20 декабря 2011
Падение
8 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к закрытию рынка 20.12.2011Рост
Аналитический департамент SORTIS
Итоги торгов:
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Премаркет
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Обзор рынка акций перед открытием (20.12.2011)
Аналитический департамент SORTIS
Premarket 20/12: европейский гамбитПадение
Александр Федоров, ведущий инвестиционный консультант Dragon Capital
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду