Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 14:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 29 декабря 2011

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1430,55+0,4%

У середу, 28 грудня, як в Україні, так і закордоном, не було ніяких      особливо важливих новин або подій, які могли б суттєво вплинути на динаміку фондових ринків. Основні світові фондові індекси після кількаденного зростання продемонстрували невелику корекцію вниз. Подібну динаміку у середу показали й українські бенчмарки: Індекс Української біржі знизився на 1,72%, а Індекс ПФТС – на 0,81%.

Активність торгів на вітчизняних біржах залишалась низькою. Зокрема на фондовому ринку Української біржі обсяг торгів сягнув 64,4 млн. грн., з яких на ринок заявок припало лише 18 млн. грн. Дещо більше (а саме 20,2 млн. грн.) склав обсяг торгів на строковому ринку. Найбільша активність була зосереджена в акціях MSICH, AVDK і CEEN. Недалеко від лідерів по ліквідності йшли акції UNAF.

Серед найбільш важливих макроекономічних показників, які з’являлися у світі у середу, можна виділити зниження роздрібних продажів в Японії на 2,2% (р/р) у листопаді, та зниження промислового виробництва в цій же країні на 2,6% (м/м) за листопад.

Ці показники свідчать, що третя економіка світу у 4-му кварталі може показати гірші результати порівняно із попереднім, коли країна швидкими темпами відновлювалась після наслідків землетрусу. І на цей раз основна причина полягає не у внутрішніх факторах, а в зовнішніх. У грудні експорт країни вагомо знизився, а баланс зовнішньої торгівлі відповідно показав суттєву просадку, що пояснюється зниженням активності споживачів на світовому ринку.

Сьогодні, 29 грудня, серед впливових макроекономічних показників ринки побачать дані по кількості заявок за допомогою по безробіттю у США (нагадаємо, що нещодавно рівень безробіття знизився там до рекордно низької за останніх 2 роки позначки – 8,6%) та значення Індексу ділової активності Асоціації менеджерів Чикаго, який за прогнозами аналітиків знизиться з рівня 62,6 до 61. Вранці, станом на 9 годину, ф'ючерси на основні світові фондові індекси торгуються в зеленій зоні із середньою динамікою +0,30%.

На азійських фондових біржах спостерігається невелика низхідна динаміка. Що стосується українського ринку, то при такій низькій активності спрогнозувати динаміку індексів достатньо важко – вона практично непередбачувана. Тим не менше, в останні дві торгові сесії 2011 року ми сподіваємося побачити хоч невелике зростання.


Настроение рынка на 29 декабря 2011
Падение
7 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Возможен технический отскок, но исключительно в рамках нисходящего тренда
АЛОР УКРАИНА
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие", Леонид Белозёрский
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Premarket: внешний фон способствует росту волатильностиПадение
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду