Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 14:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 10 января 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1478,15+1,55%
В той час як український ринок відпочивав, інвестори на зарубіжних майданчиках зайняли вичікувальну позицію, утримуючись від покупок та продажів. Так, в результаті, торги проходили дещо змішано як на азійській, так і на європейській та американській сесіях. Після сильних даних по ринку праці в США у грудні багато аналітиків переглянули у позитивний бік свої прогнози зростання ВВП США у 4 кв. 2011 року та у 1 кв. 2012 року. Однак, цей позитив не знайшов підтримки ринку на тлі чималого занепокоєння станом фінансового сектору Європи та напередодні розміщення облігацій країн Єврозони, засідання ЄЦБ, європейського саміту 30 січня і сезону корпоративних звітів у США. Усі ці події додають відчутної невизначеності, тож чіткий напрямок торгів на ринках може бути відсутній ще декілька тижнів.

Гучною подією дня стало подання у відставку голови центробанку Швейцарії, через скандал пов’язаний із торгівлею на інсайдерській інформації. Так, дружина Ф. Хільдебрандта, у минулому трейдер хедж-фонду, купила близько 400 000 франків напередодні рішення про прив’язку франка до євро. Вчорашня зустріч лідерів Франції та Німеччини щодо спільних фіскальних правил завершилася без конкретних результатів, лише заявою про бажання прискорити впровадження таких правил та ввести податок на фінансові транзакції.
У Європі криза поступово продовжує розхитувати різні ланки фінансової системи. Так, вже тиждень у центрі уваги перебувають італійські банки на чолі з Unicredit. Акції банків лише з початку року впали на 12-20%, а Unicredit просів більш ніж на 50%, після додаткової емісії на 7,5 млрд. євро. Крім того, італійські банки позичили понад 50 млрд. євро у ЄЦБ у грудні, що є сигналом до продовження закриття ринку капіталу для банків, незважаючи ні на які заходи, натомість банки надають перевагу залишати гроші на рахунках ЄЦБ, ніж кредитувати. Загалом, частка Італії у кредитах ЄЦБ склала 25% порівняно з 10% наприкінці червня 2011 року, що свідчить про серйозність проблем у цій країні.

Новини

На участь у конкурсі з продажу 40,061% держпакету акцій ПАТ «Донецькобленерго» подали заявки DTEK Holdings Limited (Р. Ахметов) і ТОВ «Луганське енергетичне об`єднання» (К. Григоришин). А на конкурс з продажу 25% держпакету акцій ПАТ «Дніпроенерго» надійшла тільки одна заявка – від DTEK Holdings Limited. Конкурси відбудуться 11 січня 2012 р.
Коментар аналітика: Обидві енергокомпанії скоріше за все будуть приватизовані холдингом ДТЕК, наразі його частка у статутному капіталі «Дніпроенерго» складає 47,55%; у СК «Донецькобленерго» – 28,8%.
Стартова ціна продажу однієї акції «Дніпроенерго» визначена на рівні 787 грн., стартова ціна однієї акції «Донецькобленерго» – 17 грн.

МК «Азовсталь» відновив роботу товстолистового стану 3600. Модернізація стану дозволить зменшити собівартість листа, збільшить продуктивність на 10% (раніше – близько 1,6 млн. тонн в рік). Крім того, припускається розширення сортаменту та освоєння виробництва штрипса зі сталі марок Х80 та Х90.
Коментар аналітика: Позитивна новина. Штрипс зі сталі марок Х80 та Х90 буде використовуватись для виробництва труб великого діаметру на Харцизькому трубному заводі, які використовуються для газо- та нафтопроводів високого тиску.


•    сайт КУА "КІНТО"
•    тел. 390-57-60

Настроение рынка на 10 января 2012
Падение
0 11
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к закрытию рынка 10.01.2012Рост
Аналитический департамент SORTIS
Итоги торгов: в новый год с новыми надеждамиРост
Александр Федоров, инвестиционный консультант Dragon Capital
Вечерний обзор
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Азия поддерживает ростРост
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Сидоров Алексей


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду