Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 14:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 13 января 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1402,56-1,97%

Вчора український ринок продовжив знижуватись. Індекс УБ зменшився на 1,15%, практично досягнувши попереднього локального мінімуму (28.12.2011 – 1 424,87 п.), зафіксувавшись на позначці 1 430,75 п. Найбільший вплив на падіння індексу мали папери концерну «Стірол», Крюківського ВБЗ, Алчевського МК та Мотор Січі. Інші акції індексного кошику також знизились за виключенням Укрсоцбанку та Центренерго, які практично не змінили свою курсову вартість (+0,12% та -0,12% – їх денна дохідність). Хорошу динаміку продемонстрували менш ліквідні акції Харцизького ТЗ та Луганськтепловозу, обидві акції є фундаментально сильними.

При цьому, дещо зросли об’єми торгів на ринку заявок – до 15 млн. грн. Найбільша активність була зосереджена в акціях ALMK, MSICH, CEEN, AVDK, USCB, сумарний обсяг торгів за якими перевищив 11 млн. грн.

Безпосереднім каталізатором падіння виявився зовнішній фон. Негативні новини зі США, в першу чергу, кількість первинних заявок за допомогою по безробіттю за минулий тиждень склало 399 тис. (очікувалось 375 тис.), також темпи зростання роздрібних продажів уповільнились у грудні 2011 року з 0,4% до 0,1% (очікувалось 0,3%).

Разом з тим, серед позитивних новин варто відзначити вдале розміщення іспанських та італійських облігацій. В результаті чого, американські індекси спромоглись підрости вчора: Dow Jones на 0,17%, S&P 500 – на 0,23%; Nasdaq – на 0,51%.

Європейські ж фондові ринки продемонстрували змішану динаміку індексів: британський FTSE 100 та французький CAC 40 втратили обоє по 0,15% вартості, німецький DAX підріс на 0,44%.

Сьогодні вранці азійські ринки демонструють змішану динаміку, російський ринок торгується близько нульової позначки. Ф’ючерси на американські індекси та ключові європейські зростають на фоні вчорашніх результатів аукціонів з продажу боргових паперів та в очікуванні позитивного результату за підсумками сьогоднішнього розміщення італійський облігацій.

Новини

Алчевський МК залучає незабезпечений фінансовий п'ятирічний кредит в іноземній валюті на $865 млн. у компанії Margit Holding Limited (Кіпр) під 5,125% річних. Рішення про залучення кредиту прийнято наглядовою радою товариства 27 грудня 2011 р.

Кредитний договір з компанією Margit Holding Limited підписано в той же день, 27 грудня, термін повернення кредиту — 28 грудня 2016 р. Перший транш у розмірі $337 млн. зарахований на рахунок одержувача 29 грудня 2011 р.

В інформації пояснюється, що кредит призначається для забезпечення фінансово-господарської діяльності.

Коментар аналітика: позитивна новина. Обіговий капітал для Алчевського МК є дуже потрібним, окрім того, можливо буде перекредитовано частину кредитів, ставки по яких є вищими від  запропонованих.

Настроение рынка на 13 января 2012
Падение
4 7
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов 13/01: объемов нет, рынок легко уступает под давлением внешних факторовПадение
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор рынка акций перед открытием (13.01.2012)Рост
Аналитический департамент SORTIS
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Premarket: основное внимание участников рынка будет сосредоточено на публикации отчетности JP Morgan Chase
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital
Европа сохраняет оптимизмРост
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Сидоров Алексей


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду