Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 12:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 23 января 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1448,96+0,73%
У п’ятницю українські індекси продовжували зростати: індекс УБ зріс на 0,1%, індекс ПФТС – на 0,8%. За минулий тиждень індекс УБ продемонстрував доходність +2,6%, максимальне значення індексу в п’ятницю склало 1 445,05 б.п. Обсяг торгів ліквідними акціями на ринку заявок УБ склав близько 20 млн. грн. Найбільший обсяг торгів відбувся за акціями Мотор Січі, Укрсоцбанку, Алчевського МК та Єнакієвського МЗ. При цьому, більшість ліквідних емітентів продемонстрували від’ємну денну доходність, окрім акцій банків (USCB, BAVL) та Укртелекому, котрі і дозволили індексу зрости на 0,1%. На невеликих обсягах підростали малоліквідні акції, лідерами серед них стали: Крименерго, Новомосковський ТЗ, які додали більше 10% вартості. Хорошу динаміку продемонстрували менш ліквідні акції генеруючих компаній: Захід- та Дніпроенерго, Житомиробленерго та Ш/у Покровське.

Світові фондові ринки не були насичені новинами. З  макро-економічних новин США вийшли дані з ринку нерухомості: кількість продажів будинків на вторинному ринку у грудні зросла до 4,61 млн. будинків у річному розрахунку (очікувалось 4,65 млн.), таким чином, у 2011 році загалом було продано 4,26 млн. будинків на вторинному ринку (+1,7%, р/р). Увага інвесторів була зосереджена на виході фінансової звітності корпорацій США та їх прогнозів на поточний рік. Зокрема, позитивний прогноз озвучили компанії IBM, Microsoft; а от General Electric, American Express, інтернет-портал Google звітувались гірше, ніж очікувалось.

Американські індекси: Dow Jones зріс на 0,76%, S&P 500 та Nasdaq завершили торгову сесію у п’ятницю близько до попереднього торгового дня.

А от більшість європейських фондових ринків завершили торги у «червоній» зоні, на фоні все ще невизначеної долі грецьких боргів. Це питання залишатиметься актуальним і сьогодні, інвестори в очікуванні результатів від подальших перемовин уряду Греції та кредиторів.

Сьогодні вранці ж ф’ючерси на європейські індекси демонструють позитивну динаміку, більшість азійських індексів та російський ринок РТС також. А от американські ф’ючерси знижуються. Враховуючи невпевнену динаміку в світі, ми очікуємо, що український ринок акцій у понеділок буде торгуватись в боковику на невеликих обсягах торгів.

З важливих подій цього тижня слід відзначити зустріч міністрів фінансів ЄС, дводенне засідання ФРС та вихід індексів PMI за січень 2012 року.

Новини

У 2012 році Україна має виплатити МВФ $3,7 млрд.
Основні етапи виплат:
•    Лютий – $654 млн.
•    Травень – $647 млн.
•    Серпень – $1004 млн.
•    Листопад – $1417 млн.
Загальний борг перед МВФ у рамках програм 2008-2011 рр. складає $14 млрд.
Коментар аналітика: Виплати йтимуть як з бюджету, так і з резервів НБУ. В обох випадках, платежі значно послаблять платіжний баланс і призведуть до зниження ЗВР України, якщо не буде знайдено інших джерел притоку валюти в країну.

Монетарна статистика за грудень:
У грудні різко збільшилися усі монетарні показники. Це виникло завдяки двом факторам: 1) послаблення монетарної політики;
2) сезонність. В результаті, усе зниження грошових агрегатів, депозитів та кредитів, зафіксоване у жовтні-листопаді, у грудні було повністю перекрито зростанням. Як наслідок, 4 кв. також було завершено зі зростанням.
Дещо знизилася у квартальному обчисленні чиста купівля валюти населенням – з $3,8 млрд. у 3 кв. до $3,5 млрд. у 4 кв. Відплив валюти за цією статтею залишається значним.
Коментар аналітика: Внаслідок зниження золотовалютних резервів НБУ та зростання грошової бази у грудні, співвідношення між цими двома показниками значно погіршилося. Це створює ще одне підґрунтя для девальвації гривні у наступні квартали.

Портфель замовлень Мотор Січі на 2012р. досяг $800 млн.
Коментар аналітика: Позитивна новина. Враховуючи, що портфель сформовано на 95%, приріст вартості портфеля 2012 р. до 2011 р. складе щонайменше 12%. Попит на продукцію підприємства забезпечить його високу завантаженість у поточному році.


•    сайт КУА "КІНТО"
•    тел. 390-57-60

Настроение рынка на 23 января 2012
Падение
5 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к закрытию рынкаРост
Аналитический департамент SORTIS
Итоги торгов: рынок осторожно растет на внешнем оптимизмеРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Перед открытием
Брокерский Дом "Открытие"
Волатильная неделя
"АРТ КАПИТАЛ"
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Premarket: в центре внимания заседание министров иностранных дел ЕС
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Греция foreverПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Сидоров Алексей


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду