Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 12:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 24 января 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1422,94-1,8%
Початок тижня виявився вдалим для більшості фондових ринків світу. Євро повернулося вище позначки у $1,30 на фоні певної стабілізації ситуації в Європі, а американські 10-річні облігації – один з індикаторів настроїв інвесторів – закріпилися вище позначки у 2%, вперше за два тижні. Дохідність по італійським 10-річним облігаціям, які виступали своєрідним показником оптимізму/песимізму в Європі, впала до 6,11% – мінімуму за 7 тижнів.

Оскільки день був не переобтяжений макроекономічною статистикою ринки звернули увагу на зустріч міністрів фінансів ЄС, на якому мали б відпрацюватися питання, що обговорюватимуться лідерами ЄС на саміті 30 січня. Пізно ввечері з’явилася новина про відмову міністрів від пропозиції приватних кредиторів Греції щодо умов реструктуризації боргу. Зокрема кредитори вимагали, щоб купон по новим грецьким облігаціям складав не менше 4%, тоді як уряд Греції, ЄС та МВФ вважають прийнятним рівень у 3,5%. Незважаючи на це, офіційні представники єврозони запевнили, що домовленість з кредиторами Греції відбудеться впродовж найближчих днів.
Український ринок тим часом зріс на 0,7% на мізерних обсягах у 11 млн. грн. Зростанням відзначилися Стаханівський ВБЗ, Укрсоцбанк та ЄМЗ, тоді як незначне падіння зафіксували Алчевський МК, Азовсталь і Стірол. У будь-якому випадку, ринок був дуже тонким та чимало позитивних і негативних результатів були в межах встановлених спредів.

Сьогодні зранку позитивний настрій відмічається в Азії, більшість біржових майданчиків якої були зачинені у зв’язку з Новим роком. Однак європейські та американські ф’ючерси дещо знижуються після провалу домовленості між кредиторами Греції та урядом. Отже, сьогодні, принаймні у першій половині дня, ринки можуть коригуватися.

Новини

У 2011 році виробничі потужності сталеливарної промисловості збільшилися на 80 млн. тонн і досягли, за оцінкою компанії Ernst & Young, 1,89 млрд. тонн при рівні споживання продукції в 1,398 млрд. тонн.
В дослідженні «Міжнародна сталеливарна галузь в 2012 р.: конкуренція за зростання» стверджується, що у минулому році 493 млн. тонн потужностей виявилися надлишковими.
Коментар аналітика: Негативна новина. Перспективи металургійної галузі України невтішні. Багато їхніх конкурентів пішли шляхом диверсифікації, інші — шляхом модернізації, треті можуть розраховувати на місткий внутрішній ринок. Але в українських є одна перевага — власна сировинна база. Однак, за такої розстановки сил, ми продовжимо спостерігати феномен відсутності грошових потоків на металургійних підприємствах, що говорить про їхню слабкість з точки зору фундаментальної оцінки.

ТЕС НАК ЕКУ в 2011 році зменшили споживання природного газу на 35,5% до 429 млн. куб. м.
Таким чином, частка вугілля в структурі палива, що використовується станціями, зросла до 97,5%, газу – зменшилась до 2,4%.

ПАТ «Азовмаш» успішно завершило 2011 рік, встановивши абсолютний рекорд з випуску вантажних вагонів. Виготовлено 16 429 вантажних вагонів.
Портфель замовлень на вироби вагонобудування і важкого машинобудування вже заповнений на перше півріччя 2012 р.
Коментар аналітика: Позитивна новина. Найважливішим із даного повідомлення є той факт, що пакет замовлень уже сформовано. В цьому світлі можна очікувати подібного позитиву від Стаханівського ВБЗ, так як і Крюківський ВБЗ, і «Азовмаш» уже підтвердили позитивні плани на 2012 рік.


•    сайт КУА "КІНТО"
•    тел. 390-57-60

Настроение рынка на 24 января 2012
Падение
14 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов 24/01: на рынках передышкаПадение
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Доходности американских облигаций растутПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Сидоров Алексей
Premarket 24/01: осада продолжается
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду