Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 12:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 27 января 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1471,56+0,42%

У четвер український фондовий ринок впевнено зростав, збільшивши обсяги торгів на ринку заявок вдвічі (23 млн. грн. – ринок заявок УБ), порівняно з попередніми торговими сесіями цього тижня. За результатами торгів індекс УБ зріс на 2,7%, а індекс ПФТС – на 0,7%. Усі акції індексного кошику збільшили свою курсову вартість, окрім цінних паперів Укртелекому, котрі втратили 0,9%. Найбільше зростання серед них зафіксували Стахановський ВБЗ (+7,72%), Ясинівський КХЗ (+5,96%), Мотор Січ (+3,95%) та Донбасенерго (+3,90%). Інші акції індексу продемонстрували денну дохідність на рівні 2,0-3,0%. Лідирували у списку найліквідніших акцій: Мотор Січ, Алчевський МК, Авдіївський КХЗ, Райффайзен Банк Аваль, які сумарно наторгували близько 15 млн. грн.

Європейські фондові індекси вчора завершили день також зростанням на тлі повідомлень голови ФРС Бена Бернанке про збереження базової облікової ставки на рівні 0,0%-0,25% до кінця 2014 року та можливості запуску третього раунду QE у разі високого рівня безробіття в країні. Крім того, успішно пройшов аукціон з продажу італійських боргових паперів. Також, є рух вперед у перемовинах грецьких кредиторів з урядом, і сьогодні можливо буде підписана згода про списання частини боргів.

В той же час більшість основних американських індексів завершила торговий день в мінусі на слабших, ніж очікувалось даних по ринку нерухомості та ринку праці США. Тож за результатами торгового дня індекс Dow Jones впав на 0,18%, S&P 500 – на 0,58%, а NASDAQ – на 0,46%.

Сьогодні вранці більшість азійських фондових ринків демонструють позитивну динаміку. А от російський ринок РТС та ф’ючерси на американські індекси знижуються, повторюючи настрій закриття американської сесії.

Сьогодні очікується публікація даних по ВВП США за 4 кв. Консенсус-прогноз аналітиків складає +3%. Увага ринку буде прикута до цієї новини; вона ж може визначити напрямок торгів і на початок наступного тижня.

Новини

За попередніми даними Стахановський вагонобудівний завод в 2011 році збільшив виручку від реалізації продукції на 20% порівняно з 2010 роком — до 3 497 млн. грн., прибуток до оподаткування склав 206 млн. грн.

У грудні 2011 року Стахановський ВБЗ збільшив випуск вагонів на 4% м/м, до 402 одиниць. За 2011 рік завод випусти 6810 одиниць вантажних вагонів, що на 8,4% (р/р).

Коментар аналітика: позитивна новина. На сьогодні компанія торгується по показнику EV/S на рівні 0,29; EV/EBITDA – 3,8; P/E – 3,7 (відповідно до попередніх результатів за 2011 рік).

Зважаючи на зниження обсягів виробництва, ми рекомендуємо тримати акції Стаханівського ВБЗ на інтервалі 12 місяців, однак на найближчі 2 тижні акція може перегравати індекс на тлі зростання прибутків.

Міжвідомча комісія Укрзалізниці дозволила Крюківському вагонобудівному заводу виготовити дослідну партію міжрегіональних поїздів локомотивної тяги підвищеної комфортності в кількості 10 од. по дев'ять вагонів кожний, один з яких вже придбано.

Згідно з підписаним протоколом, заводу дозволили виготовити 10 поїздів, один з яких вже придбано. «Якщо Укрзалізниця буде мати фінансову можливість, вона, безумовно, придбає ще не один склад»,— підкреслив перший заступник генерального директора Укрзалізниці Микола Сергієнко.

Коментар аналітика: позитивна новина. Крюківський ВБЗ планує у 2012 році виготовити таку ж кількість вантажних вагонів як і в 2011, а продукція пасажирського вагонобудування стане додатковим чинником зростання доходу, та в більшій мірі прибутку, так як рентабельність даної продукції є вищою. На сьогодні важко оцінити величину зростання чистого доходу, вона буде прямо залежати від кількості отриманих замовлень на нові міжрегіональні поїзди.

Настроение рынка на 27 января 2012
Падение
10 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Следующая неделя на рынке акций может проходить при преобладании коррекционных настроенийПадение
АЛОР УКРАИНА
Итоги торгов: рынок пытается закрепиться на месячных максимумахРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынкаРост
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор рынка акций перед открытием (27.01.2012)
Аналитический департамент SORTIS
Premarket: ожидается волатильная торговая сессияПадение
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду