Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 12:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 31 января 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1514,35+2,16%
Незвична тенденція намітилася на українському ринку в останні три торгові сесії. Індекс УБ вчора зріс третій день поспіль, тоді як американські та європейські ринки третій день поспіль падали на нових перипетіях з європейською кризою. Так, реструктуризація приватного боргу Греції все ще знаходиться у підвішеному стані, а саміт лідерів країн єврозони завершився фактично безрезультатно. Натомість, за деякими чутками Греція, втративши так багато часу на переговори з кредиторами та не може зменшивши дефіцит бюджету у достатній мірі, вже потребує більшої суми порятунку – €145 млрд., проти €130 млрд., узгоджених на жовтневому саміті. До того ж Греція категорично відмовилася віддавати управління бюджетом фінансовому контролеру, що пропонувалося Німеччиною як умова порятунку. Крім того, хвилювання у ринків викликає Португалія, дохідності за облігаціями якої зросли до нових рекордів та натякають інвесторам на наступного кандидата, який потребуватиме списання та реструктуризації боргу, незважаючи на те, що порівняно з Грецією, португальські фінанси виглядають краще. На американській сесії статистика по споживчих доходах та витратах вийшла в очікуваних межах, і не чинила впливу на ринки.

Таким чином, зовнішній фон для ринків був негативним. І в цих умовах український ринок зріс на 0,7%, відігравши майже
1-відсоткові втрати на початку дня. Разом з тим, обсяги торгів були малими, а 2/3 усіх угод пройшли з акціями Мотор Січі, що своїм зростанням на 4,5% витягла індекс УБ у позитивну територію. Сильну динаміку продемонстрували також акції вагонобудівників.
Сьогодні зранку акції зростають на азійських торгах. До останнього часу азійські ринки залишалися аутсайдерами цієї хвилі зростання, тому зараз інвестори, найімовірніше, звернули на них увагу через їх відносну дешевизну. Підвищення показують також ф’ючерси на європейські та американські індекси. Таким чином, український ринок має усі шанси продовжити зростати, наближаючись до ключового рівня опору – 1500.


Новини


ВВП України у 4 кв. та 2011 році
  • У 4 кв. 2011 р. +4,6% р/р та +0,6% кв/кв.
  • Номінальний ВВП у 2011 р. – 1314 млрд. грн.
  • Реальний ВВП у 2011 р. +5,2%.
Коментар аналітика: Незважаючи на високу оцінку ВВП, економіка України доволі різко вповільнилася у 4 кв. 2011 року. Це видно з інших показників, зокрема Індексу виробництва базових галузей, який розраховується НБУ. ІВБГ знизився з 11.4% р/р у жовтні до 5.0% р/р у грудні. Основне зниження припало на промисловість, яка показала скорочення на 1%. Уповільнення зачепило також будівництво. Рекордні врожаї 2011 року продовжили підтримувати внесок с/г у економічне зростання на високому рівні, однак уже у 2012 році очікується, що ефект високої бази призведе до негативного внеску цієї галузі у зростання.

Переговори України з МВФ про виділення чергового траншу знову завершилися безрезультатно.
МВФ продовжує вимагати підвищення цін на газ для населення на 50% та збалансування бюджету НАК «Нафтогаз України».
В минулому році компенсації «Нафтогазу» з держбюджету склали 20,6 млрд. грн. (18,2 млрд. грн. у 2010 р.)
Коментар аналітика: Ймовірніше за все, МВФ не відновить співпрацю з Україною до парламентських виборів.

Укрсоцбанк: результати за 4 кв.
Коментар аналітика: Особливо коментувати нічого, так як мало що змінилося у порівнянні з 3 кв:
  • сезонно зросли доходи та витрати, однак операційний прибуток залишився на рівні середнього за 1-3 кв. 2011;
  •  банк продовжив резервувати майже весь операційний прибуток, в результаті чого резерви під кредитні операції зросли до 22% від обсягу кредитів у кінці року, на 4,5 в.п. за рік;
  • у структурі пасивів зменшилися депозити юросіб
  • (-900 млн. грн.), та зросло зовнішнє фінансування
  • (+1000 млн. грн.). Вочевидь, це являє собою певну облікову маніпуляцію, однак природи грошей не змінює. Також зросли депозити фізосіб (+400 млн. грн.);
  • у структурі активів, які збільшилися на 600 млн. грн. (+1,5%) кв/кв, дещо зріс портфель цінних паперів
  • (+570 млн. грн.), очевидно за рахунок розміщення вільних коштів у ОВДП; та знизилися кредити (-140 млн. грн.). Інші статті залишилися без суттєвих змін.
На 2012 рік навряд чи слід очікувати суттєвих змін у операційній політиці банку. Принаймні ще 2 квартали банк продовжить нагромаджувати резерви і не показувати прибуток. Разом з тим, коли цей процес завершиться, банк може вийти на середньоквартальний прибуток у 300-400 млн. грн., що при нинішній капіталізації у 2350 млн. грн. (0,185 грн. за акцію) робить його досить привабливим з точки зору інвестування (P/E 1,5-2,0).

Як зазначає Г. Газін (Глава EastOne), цільова додаткова EBITDA від запуску ЕСПК складає $150 млн. на рік, звісно що в 2012 році – менше. Компанія створює мережу збору металобрухту, на базі вторметів, які належать групі. Тим самим керівництво компанії планує забезпечити потреби електро-сталеплавильного комплексу Дніпросталь на 2/3 власною сировиною (в цілому його потреби – 1,5 млн. тонн брухту в рік).
Коментар аналітика: Позитивна новина. ЕСПК замінює застаріле мартенівське виробництво сталі. Компанія зменшує свої ризики пов’язані з сировиною. Крім того, збільшується рівень EBITDA, що позитивно впливатиме у більшій мірі на Нижньодніпровський трубопрокатний завод, через більш маржинальний сегмент сталевих труб.


•    сайт КУА "КІНТО"
•    тел. 390-57-60

Настроение рынка на 31 января 2012
Падение
1 17
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: саммит ЕС поддержал рынкиРост
Оксана Ступак, старший инвестиционный консультант Dragon Capital
Комментарий по закрытию рынкаРост
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Комментарии к открытию рынкаРост
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Мотор Сич (+4,5%)Рост
"АРТ КАПИТАЛ"
Premarket: псевдо-рост или псевдо-падение?
Александр Федоров, ведущий инвестиционный консультант Dragon Capital
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Обзор рынка акций перед открытием (31.01.2012)Рост
Аналитический департамент SORTIS
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду