Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 09:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 6 февраля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1544,6-0,69%

За минулий тиждень український фондовий ринок зріс на 5,7%, при цьому обсяги торгів акціями на ринку заявок УБ все ще лишалися на малих рівнях – близько 20млн.грн., лише у середу показник досяг практично 40млн.грн. Кращу доходність, ніж індекс УБ, продемонстрували акції шахт; двох енергогенеруючих компаній: CEEN та DOEN, завдяки повідомленню про приватизацію державних пакетів обох компаній у першій половині 2012 р.; металургійні комбінати Азовсталь та Єнакієвський МЗ додали по 7,5% до курсової вартості своїх акцій. До лідерів доходності приєднались також Стаханівський ВБЗ на високих фінансових результатах, Ясинівський КХЗ, Мотор Січ та слаболіквідний Новомосковський ТЗ. Слабше ринку торгувались акції гірничо-збагачувальних комбінатів, Авдіївського КХЗ, Крюківського ВБЗ, Укртелекому.

На американському ринку акцій торговий день у п’ятницю був насичений позитивними макроекономічними даними: згідно даних Міністерства праці США рівень безробіття у січні продовжив знижуватись (-0,2% м/м) і досяг 8,3% (прогноз – 8,5%). Крім того, у грудні зріс індекс ділової активності в невиробничій сфері ISM з 53,0 до 56,8 пунктів. Тож, за результатами торгів останнього дня тижня основні американські індикатори впевнено зросли: Dow Jones на 1,23%, S&P на 1,46%, NASDAQ на 1,61%.

При цьому вирішення питання грецьких боргів затягується до наступного місяця, коли відбудеться черговий саміт лідерів ЄС. Тож частина експертів знову починають говорити про можливий дефолт Греції.

Сьогодні не очікується важливих даних ні в США, ні в Європі, але ще продовжується сезон звітності американських корпорацій.

Азійські фондові ринки сьогодні вранці торгуються змішано, ф’ючерси на американські індекси знижуються, російський ринок РТС також. За відсутності важливих новин, ми очікуємо, що український фондовий ринок розпочне день у боковому тренді.

Новини

«Метінвест» має намір до 2020 року інвестувати в реконструкцію і модернізацію двох своїх металургійних підприємств у Маріуполі – «Азовсталь» і ММК ім. Ілліча більше $8 млрд.

Коментар аналітика: Негативна новина. Чим вищі цифри називаються, тим більша ймовірність трансферту. За ці кошти можна побудувати новий завод на 8-10 млн. тонн прокату на рік. Крім того, це близько $500 млн. на рік на комбінат, а джерело надходження залишається під питанням.

Російська федеральна бюджетна установа «Регістр сертифікації на федеральному залізничному транспорті» призупинила Кременчуцькому сталеливарному заводу дію сертифікату відповідності на бічні рами візків вантажних вагонів. Підприємство не планує зупиняти виробництво, проте поки не відновиться дія сертифікату, не буде відвантажувати продукцію.

Коментар аналітика: Негативна новина. У листопаді за аналогічних обставин Крюківський ВБЗ виготовив лише 280 од. вантажних вагонів, Стаханівський ВБЗ теж заявляв про проблеми з литвом. Після цього всі аналітики були змушені переглянути свої прогнози в бік зниження. Якщо розслідування та експертизи затягнуться, а схоже, що так і буде, то вагонобудівники мають реальний шанс на простої у виробництві. А так як проблема з аварійністю на «РЖД» гостра, поспішати не будуть. Тому з вагонобудівниками зараз треба бути обережними, ми рекомендуємо утриматись від інвестування в дані акції до з’ясування обставин. Для коротких позицій варто розглядати варіант виходу. Ситуація може як вирішитись в робочому порядку, так і загостритись і затягнутись на 2 та більше місяці.


Настроение рынка на 6 февраля 2012
Падение
9 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
ПостмаркетПадение
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Итоги торгов: Инвесторы не смогли определиться с направленным движением
Александр Федоров, ведущий инвестиционный консультант Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Греция в фокусеРост
"АРТ КАПИТАЛ"
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Premarket 06/02: на украинском рынке сегодня ожидается консолидация
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду