Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 09:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 10 февраля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1494,53-2,97%

На українському фондовому ринку у четвер, 9 лютого,  спостерігалась різнонаправлена динаміка між двома основними бенчмарками. Індекс ПФТС слідом за європейськими та американськими індексами продемонстрував незначне зростання, на 0,07%. Індекс Української біржі показав негативну кореляцію із світовими бенчмарками і знизився на 1,09%. Мабуть, основною новиною, що сприяла такій динаміці світового фондового ринку, проте не змогла підтримати український, стала домовленість основних грецьких політичних сил щодо майже всіх вимог найбільших її кредиторів. Це свідчить про те, що у березні Греція швидше за все отримає черговий допінг, а ринки тимчасово відійдуть від обговорення європейських боргових проблем. Серед макроекономічних статистичних даних оптимізму додала менша від очікуваної кількість поданих заявок за допомогою по безробіттю в США (358 тис. по факту при прогнозі в 370 тис.), що знову засвідчило позитивну кон'юнктуру на ринку праці найбільшої економіки світу.

Обсяг торгів на фондовому ринку Української біржі сягнув 57,6 млн. грн., з яких 19,7 млн. грн. припало на ринок заявок. Такі обсяги є близькими до середнього значення протягом тижня.
За останню торгову сесію знижувались усі індексні акції. Найбільше втратили в ціні акції SVGZ (-3,27%), які, вочевидь, корегуються після достатньо відчутного зростання напередодні на тлі хороших фінансових результатів за 2011 рік. Найменше знизились акції MSICH (-0,57%).

У п'ятницю, 10 лютого, серед важливих макроекономічних даних ми побачимо баланс зовнішньої торгівлі США і Китаю, та обсяги нового кредитування в Китаї. Спостерігатимуть ринки і за виступом голови ФРС Бена Бернанке. Варто зазначити, що незважаючи на динаміку макроекономічних показників найбільших економік і світових фондових індексів, український ринок враховує зараз достатньо великі локальні ризики. Наразі найбільшим з них є напружені відносини з Росією, від яких починає страждати реальна економіка. Саме це може бути основною причиною негативної кореляції українського фондового ринку із світовим, нехай не так в динаміці індексів, як в динаміці активності на ринку.

Зранку азійські індекси знаходяться у «червоній» зоні, як і ф'ючерси на американські бенчмарки. Знижуються в ціні євро, нафта та дорогоцінні метали. Долар США і американські облігації зростають у ціні. Що стосується українського ринку, зважаючи на боковий тренд протягом останніх чотирьох сесій та відсутність достатньо впливових факторів, ми не бачимо якоїсь чіткої динаміки, якою міг би завершитися торговий тиждень на вітчизняних біржах.

Новини

АК «Богдан Моторс». Фінансові результати за 2011 рік.

Коментар аналітика: Слабо позитивна звітність. За результатами діяльності 2011 р. АК «Богдан Моторс» вдалося збільшити
обсяг реалізації продукції на 131% до 3 953 млн. грн., валовий прибуток – на 265% до 581 млн. грн. При цьому компанія отримала позитивний операційний прибуток 202 млн. грн., порівняно зі збитком у 26 млн. грн. в 2010 р. Чистий збиток 2010-го року в 2011-му році був скорочений на 98% до 6 млн. грн. Позитивним моментом є зростання валової рентабельності 2011 р. до 15% порівняно з 9% в 2010 р.

За результатами 2011 р. компанія збільшила обсяг виробництва по всім транспортним засобами на 3% порівняно з 2010 р.

Очевидно суттєвий вплив на зростання виручки підприємства мала консолідація продажів автомобілів марки Hyundai. Обсяг реалізації автомобілів Hyundai в 2011 р. зріс на рекордних 49% до 21 829 од., що дозволило Hyundai зайняти друге місце рейтингу за обсягами продажів в Україні після ВАЗ (28 436 од.)


Настроение рынка на 10 февраля 2012
Падение
13 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Premarket: в ожидании распродаж на рынках
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Греческая новелла продолжаетсяПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Сидоров Алексей
Обзор рынка акций перед открытиемПадение
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
ПремаркетПадение
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду