Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 09:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 15 февраля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1522,07+0,59%

Незважаючи на тиск продавців на українському ринку, у другій половині вчорашньої сесії індекс УБ зумів втриматися вище позначки 1500, показавши нульове зростання. Обсяги торгів залишилися нижче 20 млн. грн. другий день поспіль. Основною підтримкою для ринку стали акції вагонобудівників (KVBZ +1,5%; SVGZ +3,2%). Банки та Мотор Січ також зафіксували помірне зростання в районі 0,2%. Непогано показав себе Північний ГЗК, який підскочив на 2,7%, попри те, що інші гірничозбагачувальні комбінати знизилися, хоч і на мізерних обсягах. Значний попит спостерігався на акції Азовсталі (+0,7%), обсяг торгів за якими склав понад 2 млн. грн. – другий найвищий за останні 2 місяці. Інші акції індексу УБ в основному падали.

Зовнішні ринки також перебували у стані консолідації, і торги проходили без чіткої спрямованості. Мікс гарних і поганих новин за останні дні дещо охолодив оптимізм інвесторів, який почав проявлятися наприкінці січня - на початку лютого. З’ясувалося, що запланований на сьогодні саміт європейських міністрів фінансів не відбудеться через неготовність усіх документів по Греції. А голова Єврогрупи Ж.-К. Юнкер заявив, що греки поки що не надали достатніх гарантій для виділення їм нових грошей. Зіпсували настрій і дані по американській роздрібній торгівлі, обсяги якої у січні зросли менше, ніж очікувалося (+0,4% проти +0,8%).

Серед позитиву слід відзначити зростання очікувань інвесторів Німеччини (ZEW), офіційну заяву Китаю про готовність надати допомогу Європі у боротьбі з борговою кризою, та кращі за прогнози дані по ВВП Франції (+0,2% кв/кв проти -0,1% кв/кв) та Німеччини (-0,2% кв/кв проти -0,3% кв/кв) сьогодні зранку. Останні стали приводом для зростання європейських ринків на відкритті, оскільки виявили, що економіка найбільших країн Європи почувала себе краще, ніж вважалося у 4 кв. Втім, попереду ще публікація загальноєвропейського ВВП за 4 кв. та ряд важливих даних зі США.

Ми очікуємо позитивного відкриття українських акцій на тлі поступового відновлення оптимізму на глобальних ринках.

Новини

За інформацією «Комерсант Україна», компанія Integrated Rail-Casting, яка є кредитором найбільшого в Чехії сталеливарного заводу CKD Kutna Hora і пов'язана з бізнесменом Костянтином Жеваго, отримала контроль над цим підприємством, згідно з опублікованим 8 лютого рішення Крайового суду Праги у справі про банкрутство Kutna Hora.

Коментар аналітика: позитивна новина. Чеський завод дозволяє покрити на 80% потребу Стаханівського ВБЗ в литві. Коли у листопаді 2011 року було призупинено дію сертифікату на Кременчуцькому сталеливарному заводі, який забезпечує литвом Крюківський ВБЗ, саме CKD Kutna Hora могла забезпечити поставки 300-500 одиниць конструкцій для вагонів на СВБЗ. Однак інші учасники процесу банкрутства можуть завадити групі «Фінанси та Кредит» отримати повний контроль над підприємством через апеляційні оскарження. Тож за сьогоднішніх умов перехід Kutna Hora під контроль Стаханівського ВБЗ посприяє покращенню динаміки виробничих показників останнього.




Настроение рынка на 15 февраля 2012
Падение
1 14
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: пульс рынка затихаетРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынкаРост
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор рынка акций перед открытиемРост
Аналитический департамент SORTIS
Premarket: Китай нам поможет!Рост
Александр Федоров, ведущий инвестиционный консультант Dragon Capital
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Европа сохраняет бычий потенциал
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Сидоров Алексей
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Комментарии к открытию рынкаРост
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду