Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 05:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 1 марта 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1469,93-0,28%

Обсяг другого аукціону ЄЦБ з надання 3-річних кредитів банкам під 1% річних (LTRO) перевищив очікування експертів ринку і склав €529,5 млрд. Тож сумарний обсяг обох аукціонів ЄЦБ досяг €1,02 трлн. За оцінками аналітиків Goldman Sachs, цієї суми вистачить для фінансування банківських боргових зобов’язань практично до початку 2014 р.

Темпи росту ВВП США у четвертому кварталі 2011 року склали 3%, згідно переглянутих даних, проти 2,8% опублікованих раніше. А індекс ділової активності ISM Чикаго зріс з 60,2% у січні до 64,0% у лютому.

Після низки позитивних макроекономічних даних США та успішного аукціону ЄЦБ, інвесторам зіпсувала настрій опублікована промова голови ФРС. Ринки негативно сприйняли заяви Бена Бернанке про подальше нерівномірне та слабке відновлення економіки США, зокрема рівень безробіття в 2012 році буде знижуватись повільніше з досягнутих 8,3%, а проблеми на ринку нерухомості продовжать стримувати розвиток економіки. ФРС очікує у 2012 році темп зростання ВВП США від 2,2% до 2,7%; інфляцію – від 1,4% до 1,8%.

Після чого ціна на золото знизилась на 4,3%, досягши $1711,30 за унцію; а ціни на нафту залишились на високому рівні – $107 за барель.

Отже, за результатами вчорашніх торгів основні американські та європейські фондові індикатори знизились: Dow Jones, S&P 500  та Nasdaq просіли на 0,41%, 0,47% та 0,67% відповідно; DAX, FTSE 100, та CAC 40 – на 0,46%, 0,95%, 0,04%.

Український фондовий ринок протягом торгової сесії суттєво просідав, але до кінця дня зумів повернутись до рівнів відкриття – 1474 п. Обсяг торгів акціями на ринку заявок УБ склав 13,5 млн. грн., найбільша ліквідність зосередилась в акціях Мотор Січі, Центренерго, Алчевського МК та банку Аваль. Лідерами за доходністю серед блакитних фішок стали акції Укрнафти (+3,16%); Азовсталі (+1,91%) та Алчевського МК (+1,48%). Логічно, що найбільше втратили за день акції, що були виключені з індексного кошику: Концерн Стірол, Крюківський і Стахановський ВБЗ, Ясинівський КХЗ та Укртелеком, вони і стали стримуючим фактором для зростання індексу УБ.

Сьогодні вранці на ринках переважають негативні настрої, зокрема азійські ринки торгуються змішано, а ф’ючерси на американські та європейські індекси знижуються. Російський ринок теж увібрав негатив на початку торгів. На фоні динаміки на міжнародних ринках акцій український фондовий ринок також може просідати.


Новини

ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» у березні 2012 року випустить близько 700 вантажних вагонів, тоді як раніше запланований показник становив близько 1 тис. од., — повідомив журналістам глава правління підприємства Євген Хворост.

Роботи з усунення наслідків пожежі в фарбувальному цеху завершаться за два тижні. В березні будуть втрати виробництва, так як підприємство не зможе пофарбувати всі вагони. В лютому теж виготовили менше запланованого через проблеми з литвом, — зазначає Євген Хворост.

Коментар аналітика: слабонегативна новина. Очікувані середньомісячні обсяги виробництва на Крюківському ВБЗ становлять близько 900 вантажних вагонів на місяць. Зниження виробництва в лютому-березні за умов високого попиту можна компенсувати вищим рівнем виробництва в наступних періодах, виробничі потужності заводу дозволяють випускати до 1060 одиниць продукції за нормальних умов. На сьогодні не відомо, які показники завод продемонстрував у лютому, коли виникли проблеми з литвом на Кременчуцькому сталеливарному заводі. Також зрозуміло, що звітність за перший квартал буде гіршою за очікування через зниження виробництва. До появи чітких стабільно високих виробничих показників акції KVBZ можуть програвати ринку, хоча довгострокова рекомендація по акції залишається «купувати».


Настроение рынка на 1 марта 2012
Падение
10 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: локальный рынок остается в угнетенном состоянии
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Бернанке охладил быковПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Алексей Сидоров
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Premarket: Украина последует за зарубежными рынкамиПадение
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду