Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 05:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 5 марта 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1443,64-1,12%

Суботня сесія не пішла на користь українському ринку. Індекс УБ на мізерних обсягах знизився на 0,2% до 1460 пунктів – рівня кінця 2011 року. Таким чином, за перших два місяці український ринок показав нульовий результат. В цей же час, американські індекси підкоряють нові посткризові вершини, азійські ринки зростають рекордний 11 тиждень поспіль. Навіть російський МІСЕХ додав 15% з початку року.

Останній тиждень був насичений подіями. В середу відбулася найочікуваніша подія 1 кварталу – ЄЦБ видав €530 млрд. кредитів банкам в ході масштабної операції вливання ліквідності в банківську систему. В аукціоні взяло участь 800 банків, які отримали 3-річні кредити під ставку всього в 1%. Це сприяло зниженню дохідностей по облігаціях периферійних країн до
6-місячних мінімумів, і водночас здешевленню євро на 2% за тиждень. Оскільки європейський аналог QE був очікуваний ринком, то після аукціону ринки акцій скоригувались. Спрацювало правило «купуй на чутках, продавай на фактах». Допомогли неглибокій корекції неоднозначний мікс американських даних і виступ Б. Бернанке. Дані зі США виявили, що покращення стану ринку праці не трансформується у прискорення зростання доходів та витрат домогосподарств. У той же час, Бен Бернанке знизив очікування ринку щодо програми QE3. На дещо змішаній ноті ринок акцій і завершив тиждень. Саміт ЄС, на якому було підписано фіскальний пакт між 25 країнами Європи, особливо не змінив ситуацію на ринках у п’ятницю.

Новий тиждень на ринках розпочнеться з даних по активності у сфері послуг у Європі та США (понеділок), а завершиться рішеннями ЄЦБ та Банку Англії по монетарній політиці (четвер), важливими даними по ринку праці в США у лютому та даними по інфляції та промисловому виробництву в Китаї (п’ятниця). 

У понеділок зранку азійські ринки знижуються на новині про оголошене на Національному Конгресі китайським прем’єром зниження цільового довгострокового темпу зростання економіки з 8% до 7,5%. Вочевидь, новина стала таким собі приводом для фіксації прибутків на перегрітих ринках, оскільки сама по собі не передбачає фундаментальних змін.

Новини

Інтерпайп «Нижньодніпровський трубопрокатний завод» завершив 2011 рік з чистим збитком в розмірі 30 млн. грн.
(-88,5%, р/р).

Довгострокові зобов’язання зросли в 21 раз, до 1358 млн. грн.

Коментар аналітика: Негативний результат – завод отримав у четвертому кварталі чистий збиток у розмірі 104 млн. грн., в той час як попередні три квартали мали успішніші показники (I кв. – 11 млн. грн. чистого збитку; II кв. – 104 млн. грн. чистого прибутку; III кв. – 20 млн. грн. чистого збитку).

Потрібно мати звітність, щоб зрозуміти за рахунок чого отримано збитки, але існує висока ймовірність того, що збиткова робота завдячує зобов’язанням групи «Інтерпайп». Щодо зростання довгострокових зобов’язань, то це відбулось ще у першому кварталі 2011 р. за рахунок пролонгування терміну погашення єврооблігацій, таким чином сума 1,1 млрд. грн. із статті балансу «поточна заборгованість за довгостроковими кредитами» перейшла у статтю «інші довгострокові фін. зобов’язання».


Настроение рынка на 5 марта 2012
Падение
5 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов 05/03: Китай и Россия в центре вниманияПадение
Александр Федоров, ведущий инвестиционный консультант Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
ПремаркетПадение
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Premarket: торги обещают быть активными за счёт важной статистики
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Китай снижает обороты
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Алексей Сидоров


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду