Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 17:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 9 июля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1109-0,45%

У суботу акції на Українській біржі відновлювалися після четвергового провалу. Таким чином індекс УБ виріс на 4,3% до 1114 пунктів. Тож, доходність індексу УБ за останній тиждень склала +15%. В цей же час індекс ПФТС в останній день торгів минулого тижня впав на 0,4%. Обсяг торгів на ринку заявок УБ залишився на низькому рівні (порівняному з п’ятничним) і склав всього 8,8 млн. грн. Найбільша ліквідність була присутньою в акціях Центренерго, Мотор Січі, Укрсоцбанку, ці емітенти продовжують бути фаворитами гравців вітчизняного фондового ринку. Лідером доходності стали акції Харцизького трубного заводу, Укрнафти, Центренерго та Азовсталі, що збільшили свої котирування на 11%; 8,2%; 6,3% та 5,7% відповідно. Зниженням відзначились лише чотири емітенти з ринку заявок УБ, акції яких є неліквідними: Алчевський КХЗ, МЗВМ, Ш. Покровське та Житомиробленерго.

Згідно даних Державного статистичного управління КНР, індекс споживчих цін в Китаї зріс у червні на 2,2% у річному виразі, що виявилось краще прогнозів аналітиків (+2,4%); індекс цін виробників зменшився за цей час на 2,1% у річному виразі (близько очікувань аналітиків - -2,0%). При цьому, прем’єр міністр КНР заявив, що економіка Китаю наразі відчуває серйозні ризики сповільнення.

Календар макроекономічної статистики та бізнес-подій на сьогодні – 9 липня:

  • Дані по торговому балансу Німеччини за травень;
  • Індекс довіри інвесторів в Єврозоні Sentix у липні;
  • Виступ президента ЄЦБ Маріо Драгі;
  • Звіт Банку Канади про економічні умови та перспективи розвитку бізнесу;
  • Виступ президента ФРБ Сан-Франциско Джона Уільямса;
  • Мінфін США оголосить результати аукціонів по розміщенню короткострокових казначейських облігацій;
  • Об’єм споживчого кредитування в США у травні 2012 р.

Крім того, сьогодні ввечері компанія Alcoa (алюмінієвий гігант) розпочне сезон квартальної звітності, опублікувавши фінансові результати за другий квартал 2012 року.

Сьогодні вранці найбільші ринки Азії розпочали новий тиждень зниженням фондових індексів на тлі негативної макростатистики зі США по рівню безробіття. Ф’ючерси на американські індекси також торгуються в негативній зоні, але зниження складає всього 0,2%-0,3%. На нашу думку, сьогоднішня поведінка українських акцій буде досить стриманою після суттєвого зростання напередодні. Українські акції вже мали б врахувати слабку статистику з ринку праці США в суботню торгову сесію, і з урахуванням сумнівних настроїв на зовнішніх торгових майданчиках, продовження стрімкого росту скоріше за все не передбачається.

НОВИНИ

ЗВР у червні скоротилися на $1,44 млрд. до $29,3 млрд.

У червні Україна виплатила по зовнішнім боргам близько $1,8 млрд., а залучила від продажу валютних ОВДП $0,9 млрд. Чисті інтервенції НБУ на валютному ринку склали -$0,704 млрд.

Чиста покупка валюти населенням у червні склала $0,74 млрд. Загалом за 2кв. населення купило чистих $1,5 млрд. ($2,9 у 2кв2012), за 1П2012 - $2,9 млрд. ($6,1 у 1П2011).

Коментар аналітика: Негативна статистика. На червень припало проведення ЄВРО-2012, яке за очікуваннями мало б збільшити приплив валюти від туристів на $1 млрд. Як бачимо, статистика з ЗВР та готівкового обігу не зафіксувала цього зростання.

З однієї сторони, це дивно, але з іншої – зрозуміло, що прогнози надходження валюти були явно перебільшені.

МВФ очікує скорочення валових ЗВР України до $24,4 млрд. до кінця року (-$7,4 млрд. за увесь 2012 рік). Такі прогнози зазначені у короткій аналітичній записці.

Коментар аналітика: Прогноз по скороченню резервів від МВФ є цілком реальний. Важливо інше: $24,4 млрд. резервів – це всього 2,6 місяців імпорту – катастрофічно низький показник, при мінімальній нормі у 3 місяці. Це означає, що девальвація стає майже на 100% ймовірною в кінці року, якщо Україною не буде отримано транш МВФ, чи залучені інші валютні ресурси.

Настроение рынка на 9 июля 2012
Падение
3 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Ежедневный обзор рынка, комментарии по актуальным новостям
Инвестиционная группа «Сократ»
Перед открытием
Брокерский Дом "Открытие"
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду