Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 13:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 13 августа 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1078,41+0,83%

У п’ятницю торги на вітчизняному фондовому ринку були досить млявими, обсяг торгів акціями на ринку заявок третій день поспіль був меншим п’яти мільйонів гривень. Основну частину з цього обсягу (80%), як завжди, наторгували за акціями Мотор Січі, Центренерго, Алчевського МК і Авдіївського КХЗ. Враховуючи слабку активність гравців і відсутність важливих новин через кордони котирування українських акцій мало змінились протягом торгової сесії. Індекс Української біржі додав 0,24% доходності до своєї вартості, ціна закриття склала 1070 пунктів. Лідерами зростання з-поміж індексних акцій стали папери UNAF (+1,7%), при цьому Мотор Січ (+0,7%) хоч і зросли менше, але вплинули більше на зростання індексу УБ, зважаючи на їх вагу в індексному кошику. Аутсайдерами ринку були акції Донбасенерго та обох банків (BAVL, USCB), знизившись відповідно на 0,9%; 0,6% і 0,3%.

У п’ятницю Міністерство фінансів США опублікувало дані про зростання у липні дефіциту бюджету на $70 млрд., що виявилось значно менше очікувань в $93 млрд.

Але новини зі США менше впливали на хід торгів, порівняно з даними з Китаю: позитивне сальдо торгового балансу у липні склало $25,1 млрд. проти очікуваних $35,1 млрд. Таким чином, було зафіксоване зниження показника, що свідчить про сповільнення економіки країни.

Це слугувало зниженню європейських бенчмарків у п’ятницю: FTSE 100 втратив 0,08%; DAX – 0,29%, CAC 40 – 0,61%.

Американські ж індекси завершили тиждень з невеликим плюсом: індекс Dow Jones зріс на 0,32%; S&P 500 – на 0,22%, а Nasdaq – на 0,07%.

Сьогодні особливо впливової макроекономічної статистики не передбачається, лише після закриття торгів на українському ринку Міністерство фінансів США оголосить результати аукціонів по розміщенню короткострокових казначейських облігацій.

Більшість інвесторів очікують публікацію у вівторок даних по роздрібних продажах у США (аналітиками очікується зростання в липні на 0,3%).

Вранці азійські фондові індекси, ф’ючерси на американські та європейські індекси знижуються. Ціни на нафту сьогодні вранці зростають: нафта марки Brent торгуються вище $113 за барель. На наш погляд, новий торговий тиждень на фондовому ринку України розпочнеться нейтральною динамікою індексів, а слабка активність ще зберігатиметься.


Новини

За повідомленням інформагентства «Інтерфакс Україна», представники Дніпроспецсталі та галузевих профспілок 9 серпня заявили, що через невідшкодування більше 255 млн. грн. ПДВ буде скорочено 25% робочих місць.

Виробництво з квітня знизилося з 22 тис. тонн до 11,3 тис. тонн у липні і може бути зупинено в листопаді.


Коментар аналітика: негативна новина. Підприємства підгалузі спецсталей зараз відчувають особливий тиск, так як ринок значно звузився і відчувається високий рівень конкуренції, виробники були змушені опустити ціни на холоднокатані нержавіючі рулони (304 2В) до 1080-1100 євро за тонну (CPT), і прогноз для європейського ринку не приносить їм оптимізму. Заяви про можливість зупинки Дніпроспецсталі є негативним сигналом, так як можуть відображати не стільки проблеми комбінату з поверненням ПДВ, скільки реальну конкурентоспроможність підприємства.





Настроение рынка на 13 августа 2012
Падение
6 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Экономическая статистика в последнее время разочаровываетПадение
Альтана Капитал
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket: не имея фундаментальных идей, рынки склонны удерживать уровни
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Ожидаем боковое движение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду