Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 13:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 21 августа 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1086,59+0,83%

Світові ринки знову провели мляву сесію у понеділок на тлі відсутності значимих макроекономічних подій та перед важливими політичними зустрічами в Європі на цьому тижні. На початку сесії ринки відреагували зростанням на новину, яку поширила німецька газета Spiegel, про те, що ЄЦБ начебто розглядає можливість впровадження обмежувальної «стелі» для процентних ставок периферійних країн Єврозони. Однак, невдовзі спростування офіційними посадовцями центробанку швидко загасили спекулятивний підскок. Також ложку дьогтю до солодких настроїв інвесторів додав німецький Бундесбанк, який у своєму щомісячному огляді різко розкритикував наміри ЄЦБ відновити викуп боргових паперів Іспанії та Італії з ринку. Більше того, німецький центробанк виступив проти будь-яких пом’якшень програми порятунку Греції, вважаючи, що це де мотивуватиме країну проводити необхідні реформи.

На тлі цих подій досить широкі коливання відбувалися на ринках облігацій і акцій Італії та Іспанії. Так, іспанські 10-річні бонди знизилися у доходності до рівня 6,28%, хоча протягом дня були і нижче 6,20%. Італійські 10-річки майже не змінилися за підсумками сесії, залишившись на 5,77%, хоча мінімум дня був на рівні 5,70%. Натомість акції цих країн втратили в середньому 2%. Євро коливався у вузькому ренджі навколо $1,2350.

Український ринок, як і світові, перебував у стані анабіозу. Зниження протягом дня звелося до 0,1%, на чолі з такими позиціями як Укрсоцбанк, Донбасенерго та РБ Аваль. Обсяги торгів були нижчими за 5 млн. грн.

Ринки поступово зміщують увагу на ряд зустрічей, які європейські лідери проведуть на цьому тижні. Так, завтра керівник Єврогрупи (фактично міністр фінансів зони євро) Ж.-К.Юнкер відвідає Грецію, де обговорюватиметься прохання країни відстрочити термін впровадження програми економії на €11,5 млрд. на два роки. 23 серпня відбудеться зустріч А.Меркель та Ф.Олланда. А у п’ятницю А.Меркель прийматиме у Берліні прем’єр міністра Греції – А.Самараса. Таким чином, у короткій перспективі динаміку ринку будуть визначати політичні новини з Європи.

Сьогодні зранку азійські ринки демонструють помірне зростання на 0,3%. Російський ринок зростає куди більше – на 1,2% станом на 10:00 годину. Подією дня стане публікація протоколу засідання ФРС США, який може пролити світло на готовність ФРС в найближчому майбутньому йти на додаткове стимулювання. Однак, це відбудеться вже після закриття українського ринку і впливу на торги не здійснить.

НОВИНИ

Макроекономічна статистика за липень

  • Промислове виробництво -0,9% р/р
  • Роздрібна торгівля +15,5% р/р
  • Будівництво -8,7% р/р
  • Вантажні перевезення +0,2% р/р
  • Сільське господарство за 7м2012 -4,2% р/р
  • Інфляція ІПЦ -0,1% р/р

Коментар аналітика: Статистика засвідчує, що економічна активність в Україні балансувала на рівні стагнації в липні. Кінець чемпіонату ЄВРО-2012, слабкий зовнішній попит на українські товари, нижчий врожай зерна – усе це зумовило слабкість економіки на початку 3 кв.

Якщо відкинути приріст у роздрібній торгівлі, пов’язаний більше з її детінізацією та заниженням інфляції, очевидно буде те, що економіка падала.

На найближчі місяці негативні тенденції продовжуватимуть впливати на економіку і пожвавлення навряд чи відбудеться раніше 2013 року.

Прибуток банків у липні склав 0,683 млрд. грн.

Коментар аналітика: Нейтральна новина.

Частково прибуток липня нейтралізував збиток червня на суму 335 млн. грн. В результаті за 7м2012 банки заробили 2,2 млрд. грн. – надзвичайно мало порівняно з сукупними за 2009-2011 рр. втратами у 52 млрд. грн.

НКРЕ зберегла прогнозну оптову ціну на електроенергію у вересні на рівні серпня - 686,16 грн./МВтг.

Коментар аналітика: Нейтральна новина.

Єврокомісія передала Раді ЄС проект рішення про зменшення з 17,7% до 13,8% ставок мита на імпорт сталевих безшовних труб до ЄС заводами групи Iнтерпайп (Нижньодніпровським ТПЗ та Ніко-Тьюб).

Коментар аналітика: Позитивна новина. Оскільки раніше нікому не вдавалось добитись зниження мита так швидко. Документ скоріше всього буде затверджено і в кінці серпня від почне діяти.

У липні був перший крок зменшення мита з 25,1% до 17,7%.

Враховуючи те, що ЄС йде на зустріч імпорту сталевих труб Інтерпайпу, можна зробити висновок, що попит на труби в ЄС є, а в 4-му кварталі зростатиме.

Так, асоціація Eurofer зазначає, що відновлення попиту на труби в країнах Євросоюзу відбудеться у четвертому кварталі цього року.

ХК «Луганськтепловоз» у липні 2012 року виготовила 14 секцій тепловозів.

Коментар аналітика: Нейтральна новина для акцій LTPL. Компанія утримує стабільний рівень виробництва на який вийшла ще у квітні поточного року.

Настроение рынка на 21 августа 2012
Падение
0 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Обзор рынка акций перед открытием дня
SORTIS
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket: при отсутствии негативных факторов инициатива может перейти к «быкам»
Оксана Ступак, старший инвестиционный консультант Dragon Capital
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду