Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 11:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 13 сентября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1009,71-2,85%

Огляд ринку

Український ринок знову продовжує йти попереду усієї планети зі зростанням на 1,8%. Трейдери особливо не зважають на паузу в раллі, яку взяли західні ринки перед сьогоднішнім засіданням ФРС. Очевидно, що українські акції зараз намагаються хоча б трошки наздогнати зарубіжні аналоги, які ростуть вже 2-3 місяці поспіль та знаходяться якщо не на декількарічних, то на декількамісячних максимумах. Основна частина ліквідних акцій зараз доросла до тих рівнів, на яких вона перебувала в липні-серпні перед падінням кінця серпня-початку вересня. Так, Мотор Січ знову дісталася позначки 2300 грн., Центренерго наближається до 7 грн., Авдіївський КХЗ намагається пробитися у зону 3,60-4,00 грн., АЛМК трохи нижче 0,06 грн., ЄМЗ – 36-38 грн., Азовсталь – 0,90-0,95 грн. Однак, справжнє підтвердження українського раллі буде тоді, коли ці рівні опору будуть пробиті уверх та закріплені. Поки цього немає, важко говорити про стійкість зростання.

Вчора німецький конституційний суд дозволив парламенту ратифікувати фонд ESM за умови обмеження участі Німеччини в ньому €190 млрд. Якщо криза в Європі загостриться, цієї суми може бути замало, і тоді знову постануть питання про міцність усієї системи захисту Єврозони.

Парламентські вибори у Нідерландах завершилися перемогою про-європейських партій. Нинішній прем’єр М.Рутте залишиться на посаді.

Apple представив новий iPhone 5. Однак, як стверджують аналітики, надто сильного враження новий смартфон не справив. Окрім того, що він став більшим, тоншим та легшим, його дизайн дуже нагадує попередню версію. Можливо, брак сюрпризів, на які очікував ринок, і став причиною того, що акції Apple не зуміли перевершити свій історичний максимум, поставлений на минулому тижні - $683 за акцію, а закрилися близько $670.

В Україні уряд прийняв проект бюджету на 2013 рік. Основні положення передбачають зростання доходів на 6,5% до 395 млрд.грн., видатків разом із кредитуванням – на 9,6% до 435 млрд.грн. Дефіцит очікується на рівні 1,65% ВВП. Бюджет приймався, виходячи з очікувань економічного зростання на 4,5% та інфляції у 5,9%. Разом з тим, прогнозна ціна на газ та курс гривні не були оприлюднені.

На наш погляд, бюджет-2013 розроблено більше як декларативний документ. Явно завищені очікування по зростанню, невизначені курс гривні та ціна на газ створюють передбачають те, що документ вимагатиме перегляду вже у 2013 році новим парламентом.

Сьогодні основна подія – засідання ФРС. Рішення буде вже після закриття української сесії, тому кінець американської та завтрашня азійська сесії стануть індикатором торгів для українського ринку надалі. Мало хто з аналітиків прогнозує утримання ФРС від монетарного стимулювання. Більше суперечок та невизначеності в тому, яким чином воно буде здійснюватися та в яких обсягах. Не менш, важливе питання, на наш погляд, також в тому, коли саме ФРС планує початок нової програми. Ймовірно, що Б.Бернанке та компанія вирішать відтермінувати старт нової програми викупу до кінця листопада-грудня, коли пройдуть президентські вибори. Таке рішення мало б підґрунтя, оскільки прямо зараз американська економіка знаходиться у порівняно непоганому стані, європейська криза вщухла, програма TWIST триває, а фондовий ринок торгується на 4-річних максимумах. Тож, ФРС дещо складно буде обґрунтувати швидкий старт нової програми викупу бондів.

Ми очікуємо, що до рішення ФРС торги будуть проходити доволі спокійно та стримано.

Новини

Спотові ціни на залізну руду в Китаї за три торгові дні відіграли більш ніж половину падіння в серпні, збільшившись на $11,1 за тонну або на 13%, чому сприяла інформація про затвердження низки інфраструктурних проектів в КНР загальною вартістю $150 млрд., повідомляє Reuters. Так, 13 вересня вартість залізної руди з 62% вмістом заліза склала $ 98 за тонну.

Коментар аналітика: нейтральна новина. Частина оглядачів зауважує, що цей підскок може не мати довготривалого ефекту, так як значного впливу на попит на сталь дані проекти не матимуть. На нашу думку, ціна руди може відіграти падіння серпня, до рівня $110-120 за тонну. Якщо це станеться, то металургійні компанії, які могли покращити свої фінанси через зниження собівартості за рахунок ЗРС, знову опиняться у скрутному становищі, так як ціни на прокат не зростають, а в окремих регіонах досі знижуються.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 сентября 2012
Падение
6 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket: внимание инвесторов будет сосредоточено на итогах сегодняшнего заседания ФРСПадение
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital
Ожидаем боковое движение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду