Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 01:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 24 января 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 906,37-0,05%

Вчора Конгрес США проголосував за тимчасову зупинку боргового ліміту до 1 травня. Тобто Мінфін США може позичати ще 4 місяці без огляду на стелю. В той же час, до 1 травня має бути прийнятий новий бюджет, в якому повинно бути закладене довгострокове урізання витрат. Якщо документ не буде прийнято, «стеля» автоматично встановиться на фактичному рівні боргу, чим знову обмежить можливості США запозичувати, а зарплата представників тієї палати, яка не проголосує за бюджет, буде затримана до того часу, поки рішення не приймуть. Ось такі методи самоорганізації роботи парламенту США.

Рішення про відтермінування проблеми з бюджетом позитивно вплинуло на динаміку акцій США, хоча чутки про таке рішення ще напередодні рухали ринок вгору. Після закриття торгів відзвітував Apple, який розчарував аналітиків нижчими продажами ніж очікувалося та падінням прибутку. Акції компанії впали на 10% вже після офіційного завершення торгів, а сьогодні зранку падіння відбулося у технологічних акціях Азії, багато з яких є постачальниками компонентів для Apple.

Втім, деяке пом’якшення негативу відбулося завдяки сильному індексу PMI від Markit-HSBC по Китаю. Активність за попередніми даними зросла до 51,9 у січні. Трохи пізніше вийдуть аналогічні попередні дані по Європі.

МВФ трохи понизив прогноз зростання глобальної економіки на цей рік з 3,6% до 3,5%. Основний перегляд униз відбувся по Німеччині, Італії, Бразилії та «Азійським Тиграм» (Кореї, Тайваню, Гонконгу та Сінгапуру). Прогноз по економікам СНД без Росії також був понижений до 4,3% з 4,8%.

Український ринок вчора під вечір продемонстрував раллі на невисоких обсягах. Якщо сьогодні індекс закріпиться вище 910 пунктів, можливо, що у найближчі дні ми побачимо подальше зростання до попередніх максимумів біля 980 пунктів.

Новини ринків

З початку 2013 спостерігається дуже великий приплив коштів інвесторів в фонди акцій. Однією з тем нового року стало те, що вже охрестили як «Великий Розворот». Це зміщення позиціонування  стратегічних, довгострокових активів в портфелях пенсійний фондів та страхових компаній від крайньої по розміру частки в облігаціях назад до більшої частки в портфелі акцій. Немає нестачі і в кількості короткострокових гравців, які бажають піймати цей «повітряний потік» і виграти від зростання вартості акцій, викликане цим припливом коштів.

Причинами ротації є кращий стан світової економіки та низька дохідність облігацій. Перше включає зменшення ризиків через відносно непоганий розвиток економіки США та уникнення країною «фінансової скелі», подолання гострої стадії боргової кризи в Європі, уникнення «жорсткого приземлення» економіки Китаю. Друге включає ризики боргових інструментів. Поточна низька дохідність довгострокових державних облігацій країн, які вважаються найбільш надійними емітентами (США, Німеччина) імовірно стане джерелом істотних курсових втрат тримачів цих інструментів через очікуване в майбутньому через зростання їх дохідностей.

За даними Lipper (інформаційного агентства, яке спеціалізується на фінансовій інформації для інвестиційних фондів), чистий притік коштів в американські фонди акцій в перші два тижні 2013 склав 11,3 млрд. доларів  США, найбільший приплив за два тижні з квітня 2000 року. За даними EPFR в перші тижні року 7 млрд. доларів США надійшли в фонди акцій країн, які розвиваються, що є найбільшими надходженнями з часу коли ведеться спостереження і ці кошти були більшими за надходження в фонди облігацій п'ять тижнів поспіль.

Минулого року чистий відтік коштів з активно керованих взаємних фондів акцій склав 215 млрд. доларів США. Незважаючи на це фондові індекси по світу минулого року зросли. Щоправда необхідно зауважити, що більша частина зі згаданого відтоку надійшла в ті ж таки ETF фонди акцій.

"Наша середньострокова переконаність у Великому Розвороті залишається дуже високою", заявив головний стратег Bank of America Merrill Lynch Майкл Харнетт. "Але після різкого ралі в  ризикових активах в останні тижні…, ми розглядаємо короткостроковий відкат назад як здорове явище".

За матеріалам: «Блумберг».

Новини емітентів

"Дніпровагонмаш"

В період з 18 грудня минулого року до 10 січня нинішнього року кілька великих акціонерів ПАТ "Дніпровагонмаш" продали свої пакети акцій на вторинному ринку в обсязі 85,7% статутного фонду компанії. Принаймні частина з цих пакетів залишилась за попередніми українськими власниками. Проте не можна виключити і те, що частина акцій могла перейти у власність іншого інвестора. На російському ринку складається несприятлива для українських вагонобудівників ситуація. Окрім падіння попиту та зниження цін на вагони вводяться в дію нові потужності з виробництва вантажних вагонів. Так в минулому році "Тихвинський вагонобудівний завод" запустив потужності з виробництва до 13 тис. вагонів на рік, йде підготовка до реалізації проекту, що передбачає збільшення обсягів виробництва на "Уралвагонзаводі" з 20 тис. до 30 тис. вантажних вагонів на рік.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 января 2013
Падение
5 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду