Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 21:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 3 апреля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 809,77-0,95%

Український ринок знову впав на 3%. Розпродажі в акціях Центренерго продовжилися, як і в акціях Укрнафти, Мотор Січі та Райффайзен Банку Аваль. Загальні обсяги торгів знову були малими – 4,5 млн.грн. Зараз всього 60 пунктів, або 8,5% падіння відділяє індекс УБ від свіжих 4-річних мінімумів. Однак, чи вистачить у спекулянтів енергії продавити ринок туди – велике питання, оскільки обвал останніх днів виглядає занадто реакційним та перебільшеним.

В той час, як наш ринок прямує до 4-річних мінімумів, американський підкорює історичні максимуми. Індекс S&P500 вчора обновив максимум, закрившись на рівні 1570.

Оптимізм, який надходить зі США, підтягує і ринки в Європі, незважаючи на новий виток ослаблення економіки, зафіксований індексами промислової активності PMI. Так, загальноєвропейський індекс у березні знизився з 47.9 до 46.8, з досить широким падінням по усіх регіонах. Паралельно, безробіття в Європі зросло до нового максимуму у 12%, з варіацією між країнами від 4,9% у Австрії до 27% у Греції.

Український Мінфін вчора продав гривневих облігацій на суму 439 млн.грн. Трохи менше 400 млн.грн. викупили «дружні» банки по традиційних 5-річних 14.3% паперах. 42 млн.грн. було продано через безкупонні 9-місячні облігації по 8,75%, загальний попит на які склав 160 млн.грн.

Курс гривні на міжбанку вчора ослаб на 1,4 коп. до 8,1565 грн/$. Ощадбанк, який вже давно почав виконувати інтервенції замість НБУ, був продавцем валюти. Вочевидь, НБУ під час місії МВФ вирішив утриматися від надмірного втручання та показати видиму ринковість курсоутворення. Ми вважаємо, що така ситуація є тимчасовою.

Сьогодні зранку вийшли позитивні дані про китайський індекс PMI в сфері послуг. Пізніше вийде попередній індекс інфляції по Єврозоні та дані по нових робочих місцях у березні у приватному секторі від ADP в США та індекс ISM Non-manufacturing.

Новини

Економіка

НБУ фіксує продовження спаду в економіці у лютому.

Бюджет у лютому було виконано з дефіцитом 0,7 млрд. грн. проти профіциту у 3,2 млрд. грн. роком раніше.

Державний борг України у лютому зріс на 4,5 млрд. грн. до 532 млрд. грн.

На 6,3 млрд. грн. зріс внутрішній прямий борг за рахунок ОВДП. На 5,6 млрд. грн. знизився зовнішній прямий борг перед МВФ, який було більш ніж повністю рефінансовано через випуск єврооблігацій на 8 млрд. грн.

У гарантованому борзі відбулися такі основні зміни: на 3,2 млрд. грн. випущено облігацій Укравтодору (прихований дефіцит бюджету), та на 6,5 млрд. грн. знизилася заборгованість НБУ перед МВФ.

Фінанси

ДТЕК розмістив 5-річні євробонди на $600 млн. під 7,875%.

Укрексімбанк до розмістив 5-річні євробонди на $100 млн. під 8,25%.

Сумарно українські корпорації з початку 2013 року вже залучили $2,9 млрд. через євробонди.

Галузі

Гірничо-металургійний комплекс

Світовий ринок сталі зараз на спаді. Підйом, який спостерігався на початку року, в другій половині березня змінився спадом. Котирування на металопрокат знижуються. Попит слабкий. Традиційного весняного підйому ділової активності поки не спостерігається. Металурги покладають певні надії на квітень, але, імовірно в наступному місяці вдасться, максимум, зупинити спад. Передумов для зростання поки не видно.

Небезпечною тенденцією для українських металургів є ріст самозабезпеченості власним прокатом країн Близького Сходу.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 3 апреля 2013
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Авария на CEEN сократила капитализацию компании на четверть
АРТ КАПИТАЛ
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду