Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 13:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 22 августа 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 863,64+0,33%

Відкриття фондового ринку України та й зрештою і вся трогова сесія сьогодні імовірно пройдуть в червоній зоні. Хоча такого очікуваного відскоку нагору протягом дня також виключати не можна. Зранку зовнішній фон для українського фондового ринку складається негативний. Вчора незважаючи на успішне проведення конкурсу з продажу 60,8% акцій ПАТ «Донбасенерго» при ціні акції 50,03 грн. за акцію, що вдвічі більше за поточну ціну акцій на фондовому ринку, індекс УБ знизився  на 1%, а ціна акції самого емітента знизилась на 1,77%. Російські індекси, які на початку вчорашньої торгової сесії вийшли в непоганий плюс потім знизились, перейшли в червону зону, де індекс РТС і закінчив торгову сесію. Індекс ММВБ за результатами вчорашнього дня все ж показав невеликий плюс (+0,18%). Зранку сьогодні зниження на російському фондовому ринку продовжилось, як і на азійському, де вся майже таблиця індексів в червоному, а вирізняються в гіршу сторону фондові індекси Філіппін: зниження на 6,85% (імовірно за рахунок стихійного лиха) та Джакарти (Індонезія) -2,3%. Останнє за рахунок відтоку іноземного капіталу внаслідок поганих макроекономічних даних по країні.

Вчора індекс S&P 500 пробував був перейти протягом торгової сесії в плюс і це йому на короткий час вдалось. Однак під її кінець він впевнено розвернувся донизу. Індекс Dow Jones знижується вже шостий торговий день підряд. Зранку ф’ючерси на американські індекси теж показують мінус. Публікація протоколів останнього засідання Комітету по відкритих ринках (ФРС) США засвідчила, що прихильників більш жорсткої монетарної політики в стані голосуючих членів комітету побільшало. І хоча вони, ще перебувають в меншості їх вже набралась певна група – можна сказати тверде ядро. Вони висловлюють певні побоювання стосовно майбутньої інфляції в США і виступають за більш швидке повернення до більш жорсткої монетарної політики в США. Все це переконало ринки, що час скорочення програми кількісного пом’якшення невідворотно наближується. І фондові ринки продовжили зниження. Заспокійливі слова, що все це не так вже й важливо нікого особливо не переконали. Найбільше страждають деякі фінансові, в тому числі і фондові ринки країн, які розвиваються. Ряд таких ринків наразі знаходяться під значним тиском відпливу іноземного капіталу. До таких країн як вже раніше відзначалось відносяться в першу чергу Індія, Індонезія, Бразилія, Туреччина (з найближчих до нас країн) та ряд інших, де ціни акцій до того ж деякий час назад мали високі оцінки ринком. Ряд таких країн за останній час показали ще й суттєве зниження макроекономічних даних (слабкий ріст або зниження реального ВВП, високий дефіцит поточного рахунку). На жаль остання обставина стосується і України.

Поміж тим на фоні зниження в цілому ринків країн, які розвиваються, «прикордонні» фондові ринки, до яких відносяться ринки 30 країн, в тому числі і України в цілому в останній час не знижуються. Це можна побачити на графіках акцій двох ETF фондів, які відслідковують зведені індекси цих груп країн: MSCI Emerging Markets index та MSCI Frontier Markets index (Див. графіки на малюнку FM – прикордонні ринки – за рік +20%, EEM – ринки країн, які розвиваються – мінус 10%). При відтоку коштів з фондових ринків країн, які розвиваються частина цих коштів перейшла  на «прикордонні» ринки. Якщо в цілому згідно з даними Bank of America Merrill Lynch з  січня по середину серпня 2013 року чистий відтік коштів з інвестиційних фондів, які інвестують в країни, які розвиваються склав $2,1 млрд. доларів США, то чистий притік коштів в фонди, які інвестують в прикордонні ринки за період склав $1,5 млрд. доларів США. Причина цього набагато нижчі оцінки акцій на «прикордонних» ринках, при тому, що макроекономічні дані по ряду країн та дані по фінансових показниках конкретних емітентів були і є досить непоганими. На жаль Україна, якщо що стосується оцінок вписується в цей ряд, то в останньому в позитивну сторону не відрізняється. І до речі чи не до речі на жаль на відміну від сусідньої Румунії.

Що стосується  більш широкої картини на українському фондовому ринку, то найближчим часом  протягом тижня –двох слід очікувати його зниження в цілому, які періодами все ж таки хочеться надіятись, будуть перериватись днями підйому.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 августа 2013
Падение
5 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду