Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 19:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 6 октября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1074,6-0,09%

В п’ятницю український фондовий ринок відверто здивував та розчарував. І справа не в тому, що біржовий індекс закінчив торгову сесію зниженням на 1,3%. У тих, хто спостерігав за денним графіком фондового індикатора, могло скластись враження, що торгівці після першої - другої години дня достроково пішли на вихідні. Індекс локальних акцій практично не рухався, не реагуючи, на відміну від переважної більшості закордонних бірж, на вихід в США даних по ринку праці країни. Практично не змінився індекс і під кінець торгової сесії, що було характерно для завершення тижневих торгів в попередні тижні. Графіки торгів по багатьом індексним акціям в другій половині дня п’ятниці вийшли в просту горизонтальну пряму лінію, викликаючи неприємні асоціації. Будемо сподіватись, що це тимчасове явище, яке з’явилось на локальному ринку акцій  завдяки випадковому збігу обставин.

Для світових фінансових, і, особливо, фондових ринків подією п’ятниці став вихід даних по ринку праці в США. Компанії додали у вересні 248 тис. робочих місць, після зростання у серпні на 180 тис., що стало свідоцтвом росту американської економіки. Офіційний рівень безробіття в США знизився до 5,9%. Ринки розцінили дані, як позитивні і відреагували на їх вихід суттєвим зростанням. Фондові індекси Європи після публікації різко розгорнулись вгору. Після виходу публікації досить різко укріпився долар США, що добре видно на прикладі пари євро долар. Європейський та американський фондові ринки, в цілому, закінчили торги п’ятниці зростанням близько 1,1%. Американський фондовий ринок таким чином перервав двотижневе зниження, в той час, як європейський частково відіграв різке падіння четверга і плавне зниження минулого тижня. Композитний індекс ринків, країн, які розвиваються, MSCI EM, також перервавши багатоденне зниження, додав в цей  день 0,5%.

Сьогодні зовнішні фондові ринки, в умовах відсутності нової значимої макроекономічної статистики, знову настроєні позитивно. Ф’ючерси на європейські фондові індекси зранку суттєво додають. Індекс MSCI EM зростає на 0,4%.

Якщо локальний фондовий ринок сьогодні не відреагує на позитив на світових фондових ринках у п’ятницю та сьогодні зранку – це буде нехорошою ознакою. Тож, учасниками ринку варто зробити ставку на оптимістичний сценарій. Хоча, як і завжди, варто пам’ятати, що на фондовому ринку можливий різний розвиток подій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60



Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду