Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 17:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 5 декабря 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 990,03-1,57%

Український фондовий індекс УБ, провівши більшу частину торгової сесії в позитивний зоні, під саму завісу торгів різко знизився і закінчив сесію з невеликим мінусом у 0,24%. Здається, це до певної міри була реакція на динаміку європейських бірж, які вчора знайшли привід знизитись від локальних максимумів. Зведений індекс найбільших підприємств Європи Stoxx Europe 600 втратив 1,3%. Учасники європейського ринку розцінили як негативні для себе підсумки засідання ЄЦБ. Голова установи Маріо Драгі заявив про те, що заходи стимулювання економіки не будуть прийняті протягом поточного кварталу. Хоча можна стверджувати, що до певної міри, рух на європейських біржах був зумовлений ще й технічним фактором - адже фондові індекси Європи знаходяться біля локальних максимумів.

Американські фондові індекси вчора також знизились, в той час, як зведений доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора слабко додав – плюс 0,1%. Технічно, індекс останніми торговими днями вимальовує локальне дно і прагне зростати.

Сьогодні зранку вийшли новини про обсяги виробництва двох емітентів з індексної корзини УБ за листопад: «Азовсталі» та Єнакіївського МЗ. З урахуванням непростої ситуації на Сході України, ці дані можна вважати непоганими. «Азовсталь» майже зберегла обсяги виробництва на рівні минулого місяця, знизивши їх менш ніж на 10%. Обсяг виробництва підприємства в 280-290 тис. тонн загального прокату, який оглядачі побачили в жовтні, був характерним для підприємства і в благополучній першій половині року. ЄМЗ потроху відновлює обсяги виробництва. З урахуванням роздування доменної печі №3, про що писали інформагенції кілька днів тому, та запуску в роботу дротяного цеху на Макіївському металургійному заводі, який є філією ЄМЗ, трохи раніше можна розраховувати, що в грудні підприємство ще суттєво додасть.

Світові фондові ринки, окрім аналізу вчорашнього виступу Драгі, сьогодні з нетерпінням очікують виходу публікації чергового місячного звіту США по праці – одного з головних по важливості для фондових ринків місячних макроекономічних звітів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські індекси підростають. Учасники ринку, можливо, вирішили, що вчорашня реакція на виступ Глави ЄЦБ була занадто сильною. Фондова Азія зранку практично вся в зеленому, що буває не так вже й часто. Відповідно, індекс MSCI EM теж приростає, щоправда, не на багато – на 0,12%. Така розбіжність з регіональними індексами пояснюється, перша за все, за рахунок курсових рухів місцевих валют.

В цілому, при позитивних торгах на зовнішніх біржах, та виходячи з технічної картини на українському ринку акцій можна, скоріше, очікувати позитивної торгової сесії в Україні, хоча підвищена волатильність на ринку імовірно буде присутня. Не слід відкидати і можливість певної локальної корекції.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 5 декабря 2014
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду