Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 17:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 10 декабря 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 932,24-2,79%

Вчорашній день для світових фондових ринків видався невдалим і український ринок не був виключенням. Індекс УБ закрив торги зниженням на 2,03%. Вчора індекс досягнув важливого рівня підтримки у близько 960 пунктів. На ціни локальних акцій тисне, перш за все,  негативна макроекономічна і фінансова ситуація в країні. Остання яскраво відображається в ціні та дохідності боргових інструментів. Міжнародний валютний фонд вважає, що Україні необхідно додатково виділити протягом короткого терміну $ 15 млрд., пише впливова британська Financial Times. Дефіцит у програмі МВФ виник за рахунок більшого, ніж очікувалося, зниження ВВП України через бойові дії на Сході України. До певної міри на негативну поведінку індексу УБ також впливає експірація ф’ючерсу по індексу.

Вчора європейські індекси дуже суттєво знизились. Зведений індекс найбільших підприємств Європи, Stoxx Europe 600, в середу знизився на 2,3%. На динаміку індексу вплинуло досить негативне відкриття торгів в США, де основні індекси провалились відразу по відкриттю бірж. Протягом дня американські фондові індикатори зростали та відновили, чи майже відновили, втрати, яких зазнали на початку торгів і закінчили день без єдиної динаміки. Основний індекс США S&P500 за результатами сесії у вівторок знизився лише індикативно - на 0,02%. Фондові індекси Європи та США недавно досягнули історичних чи багаторічних максимумів і технічно мають коригуватись вниз, що і є найбільш визначальним для поведінки індикаторів.

Зведений доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM вчора знизився на 1,17%. Важливим тут є відтік капіталу з інвестиційних фондів, які інвестують в ці країни. Цей відтік спричинений, як фундаментальними факторами: не дуже гарною макроекономічною статистикою з Китаю та зниженням цін на нафту та іншу сировину, так і кращою поведінкою фондових ринків розвинутих країн на фоні економічного зростання в США.

Сьогодні європейські фондові індекси, виходячи з поведінки ф’ючерсів, мають торгуватись на відкритті позитивно. Це цілком логічно, адже вчорашнє зниження європейських індексів відбулось на закритті бірж, і ціни європейських акцій не відслідкували відновлення на американському фондовому ринку. Індекс MSCI EM знижується на 0,2%.

Сьогодні важливий день для українського ринку акцій. Якщо індекс УБ піде й далі вниз, то це означає, що він може знижуватись і надалі - до наступного рівня підтримки. Тому, імовірно, що учасники ринку постараються «підняти індикатор» або, принаймні, його утримати. Тому сьогодні більш імовірним є сценарій невеликого зростання цін акцій на локальному ринку акцій в цілому.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 декабря 2014
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду