Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 17:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 17 декабря 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1000,16+2,97%

Індекс УБ вчора підріс на 0,76%. До певної міри місцевий фондовий ринок в менших масштабах вчора повторив рух попереднього дня: спочатку зниження, а далі – ріст. Відскік наверх від рівня в 940 пунктів по індексу УБ був дуже енергійним, хоча і дещо призупинився на верхньому кінці цінового діапазону. Відчувається, що гравці вважають рівні 920-940 пунктів по індексу, як не зовсім адекватні і низькі, можливо, навіть небезпечні. Щоправда, поки що не дуже зрозуміло, який рівень цін акцій зараз влаштує ринок. Ситуація з технічної точки зору видається невизначеною. На ринок тисне непроста фінансова ситуація в державі, що конкретно виливається в помітне підростання дохідностей єврооблігацій. Якщо конкретніше, то тут необхідно звертати увагу на дохідності базового для ринку випуску суверенів «Україна-23». По закриттю ринку, станом на вечір 16 грудня, його дохідність за інформацією агентства Bloomberg склала 17,05%, що доволі неприємно.

Кабінет міністрів України розраховує на прийняття податкового та бюджетного пакета Верховною Радою до 26 грудня, що дає шанси на отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) у розмірі $ 3 млрд. на початку січня 2015 року, повідомило відоме американське фінансове видання Wall Street Journal з посиланням на інтерв'ю міністра фінансів України Наталії Яресько. "Уряд України має прийняти жорсткий бюджет 2015 і провести реальні реформи в найближчі тижні, щоб виграти розширений новий пакет міжнародної фінансової допомоги. Але Київ все ще сподівається отримати черговий транш кредитів МВФ на початку наступного місяця.", - сказала глава Мінфіну. Яресько зазначила, що Україна потребує додаткового пакета фінансової допомоги, який би дозволив зупинити "цикл недовіри" і сказала, що потреби країни у фінансуванні перебувають "у тому ж діапазоні", що і озвучені раніше Financial Times попередні підрахунки чиновників МВФ в $ 15 млрд. до початку 2016 року.

Що стосується зовнішніх ринків, то тут, імовірно, основною новиною варто вважати високу волатильність на фінансовому ринку Росії в останні дні: велике зниження курсу рубля до основних валют та зниження доларового індексу РТС до мінімальних значень, близьких до значень початку 2009 року. Що стосується західних бірж, то вчора фондова Європа підростала, а фондовий ринок США - знижувався. Основні індекси цих регіонів, відповідно змінились різнонаправлено: панєвропейський індекс STOXX 600 додав 1,7%, а широкий американський S&P 500 втратив 0,85%. Причому, основні європейські індекси країн додали ще більше: німецький DAX та французький CAC 40 – 2,5% та 2,2% відповідно. Зведений доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора продовжив зниження і втратив 1,5%. Наразі індекс наближається до рівня численних локальних мінімумів останніх 5-и років і лінії дуже сильної підтримки у 900 пунктів.

Сьогодні зранку після вчорашнього росту ф’ючерси на європейські фондові індекси знижуються, як і індекс MSCI EM, незначно втрачає – 0,14%.

Виходячи з технічної картини, на українському фондовому ринку варто очікувати незначного росту індексу УБ з наступною невеликою корекцією вниз. Іншим варіантом є невелика корекція індексу з наступним ростом. Ринок потребує певної невеликої корекції.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 декабря 2014
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду