Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 29 декабря 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1005,09+1%

Індекс УБ в п’ятницю знизився за результатами торгової сесії на 0,55% до 995 пунктів і, відповідно, закінчив торги нижче відмітки у 1000 пунктів. При цьому, варто зазначити, що більшу частину останнього дня минулого тижня індекс провів в позитивній зоні, і знизився лише під самий кінець торгів. Схоже, що учасники українського ринку акцій дивляться на відмітку у 1000 пунктів по індексу УБ, як на якусь магічну цифру, коло якої зараз мають відбуватись торги.

Новинами для фінансового ринку України стало прийняття Верховною Радою України поправок до Податкового та Бюджетного кодексів країни та сьогодні зранку Державного бюджету України на 2015 рік в другому читанні та в цілому. Закони, які кореспондуються с бюджетом, будуть ще доопрацьовуватись, а сам Державний бюджет коригуватись за результатами переговорів з міжнародними кредиторами 15 лютого 2015 року. Поправки до Податкового кодексу та ряд законів, пов’язаних з бюджетом, місять цілу низку дуже важливих норм, які серйозним чином впливають і безпосередньо на фондовий ринок, і опосередковано через фінансові показники переважної більшості емітентів з індексної корзини УБ, як і емітентів поза її межами. Проте, обговорювати нові норми ще зарано, тому що для цього варто вивчити тексти документів, які ще не опубліковані.

Найбільш важливим і позитивним наслідком згаданих вище голосувань стало відкриття можливості для отримання Україною міжнародних кредитів та допомоги на безповоротній основі, які ключовим чином сприятимуть стабілізації фінансової та банківської системи нашої країни. Хоча, звичайно, все має свою ціну, і не таємниця, що нові законодавчі акти посилять тиск на бізнес.

Що стосується основних світових фондових ринків, то тут все виглядає благополучно. В п’ятницю фондові індекси США S&P 500 та Dow Jones Industrial Average підросли на 0,33% та 0,13% відповідно, і вкотре за цей рік (40-ий чи то 50-ий, а для S&P 500 ледь не 60-ий раз) обновили свої історичні максимуми. Зведений доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,2%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси слабко зростають. Індекс MSCI EM додає близько 0,6%.

На фоні останніх подій, і враховуючи технічну картину на українському ринку акцій, можна очікувати продовження коливань фондового індексу УБ коло відмітки у 1000 пунктів. Відповідно, сьогодні закриття Української біржі має бути скоріше позитивним, ніж негативним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 декабря 2014
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду