Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 12 января 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1059,42+1,63%

В перший торговий день нового 2015 року ціни індексних акцій на Українській біржі в середньому помітно підросли. За результатами торгової сесії шостого січня індекс УБ додав 0,9%, хоча протягом дня індекс зростав і на 3%. Проте, в другій половині передсвяткового дня український фондовий індикатор дещо здав свої позиції. На місячному ж графіку завдяки останнім позитивним сесіям минулого року чітко позначився тренд до зростання індексу УБ.

В минулу п’ятницю основні фондові індекси США знизились на величину менше 1%. Широкий індекс S&P 500 втратив 0,84%. З початку року волатильність на американському фондовому ринку суттєво посилилась. Перші три торгові сесії нового року індекс S&P 500 знижувався, але в другій половині минулого тижня показник зумів частково відіграти ці втрати. Широкий панєвропейський індекс STOXX 600 в п’ятницю опустився на  1,3%. П’ятничні торги індекс закінчив нижче значення закриття останнього дня минулого року. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, також перші три торгових сесії нового року знижувався, наступні три – підростав, і сьогодні зранку, показавши практично нульову динаміку, знаходиться дещо вище останнього свого значення в минулому році.

Зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси суттєво підростають.

Грудневий звіт по ринку праці в США, опублікований в п'ятницю, вказав на хороші темпи зростання зайнятості в США. Число робочих місць в економіці країни в грудні 2014 року зросло на 252 тисяч. Офіційний рівень безробіття знизився до 5,6% - мінімуму з червня 2008 року. Однак, середня погодинна оплата праці в США в грудні зменшилася на 0,2%, в порівнянні з листопадом, до $24,57, зростання в річному вираженні сповільнилося до 1,7%. Ця новина, разом з падінням ціни нафти марки Brent нижче 50 доларів США за барель, є найбільш обговорюваними в міжнародному інвестиційному товаристві сьогодні. В електронному повідомленні, яке надійшло сьогодні зранку, аналітики Goldman Sachs різко понизили прогнозні ціни на нафту на найближчі три місяця: до 42 доларів США за барель північноєвропейської нафти Brent та до 41 доларів США за барель американської нафти марки WTI. Згідно з попереднім прогнозом, ціни на відповідні марки могли скласти в першому кварталі 2015 відповідно 80 та 70 доларів США.

Що стосується суто українських фінансових новин, то тут можна відзначити певне зниження дохідностей єврооблігацій, що є позитивним для цін акцій українських емітентів, та початок роботи місії МВФ в Україні, яку планується завершити 29 січня підписанням нового листа про наміри та меморандуму стосовно економічної та фінансової політики.

Виходячи з технічної картини на українському фондовому ринку, та відносно позитивного зовнішнього фону, сьогодні, скоріше, можна очікувати позитивної торгової сесії на локальному українському ринку акцій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 января 2015
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду