Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 14 января 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1057,93-1,28%

Як і позавчора, вчора український фондовий ринок продемонстрував «гойдалки». Діапазон зміни значення індексу УБ протягом торгової сесії склав 3,3%. Це, звичайно, менше, ніж в понеділок, коли денний діапазон коливань досяг 5,4%, та все ж. Підвищена волатильність на початку року відмічається і на деяких провідних світових фондових біржах, як наприклад, в США. Всього ж зростання індексу УБ за результатами торгової сесії у вівторок склало 1,15%. Основний вклад в ріст індексу внесла позитивна динаміка в цінах акцій «Укрнафти», які підросли вчора на 16,2%, зумовлена, чи, скоріше, спровокована рішенням Верховної Ради понизити кворум для проведення загальних зборів акціонерів до 50% плюс одна акція. Це рішення дозволяє проводити загальні збори акціонерів «Укрнафти» за відсутності згоди на те групи «Приват», крупного акціонера компанії. Остання, в обмін на згоду за проведення зборів акціонерів, традиційно досягала певних домовленостей с державними органами та НАК «Нафтогаз» щодо подальшої політики відносно компанії.

Вчора американські фондові індекси, які підростали на початку торгової сесії, за її результатами помірковано знизились. Індекс S&P 500 втратив 0,26%. В противагу американському ринку, європейські фондові індекси в ході вчорашніх торгів суттєво підросли. Широкий панєвропейський індекс STOXX 600 додав в цей день 1,4%. Причиною цього став, не виключено, різкий ріст фондових індексів США на початку вчорашніх торгів. По причині того, що потім протягом другої половини дня фондові індикатори США розтратили весь свій ріст, сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси помітно знижуються, і торги на європейському фондовому ринку майже гарантовано розпочнуться в негативній зоні.

Що стосується ринків країн, які розвиваються, то в цілому останні чотири торгових дня їх динаміка була невиразною. День зростання композитного індексу цих ринків, MSCI EM, змінювався днем зниження та навпаки, а сам індикатор рухався у вузькому ціновому діапазоні коло 960 пунктів. До речі, і що має значення, індекс УБ минулого року вів себе дуже подібно до  динаміки індикатору MSCI EM. Обидва індекси сильно зросли з початку року до липня-серпня, а потім так само сильно знизились. На суміщених графіках дуже добре видно подібність в динаміці показників, навіть в певних окремих деталях, враження від чого посилюється і тим, що абсолютні значення обох індексів, виражені в пунктах, відносно близькі. Різниця, однак, полягає в тому, що в індексі MSCI EM ціни акцій виражені в доларах США.

Якщо виходити з технічної картини на українському фондовому ринку, а також з подібності рухів індексів УБ та MSCI EM, нас найближчим часом, імовірно, чекає подальше зростання індексу УБ до відмітки у 1110 пунктів, після чого має настати пауза. Тобто, ще є потенціал короткострокового росту індикатору у 3,5%. Сьогоднішня торгова сесія на локальному українському ринку акцій, виходячи з переконливого руху індексу УБ вверх в останні дні, скоріше, має закінчитись в позитивній зоні, хоча, негативний фон на зовнішніх ринках збільшує шанси і на підвищену волатильність, і на можливість негативного результату по завершенні торгів на Українській біржі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 января 2015
Падение
3 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Утренний комментарий: на открытии торгов негативные факторы преобладают
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду